Bok: The King, The Virgin och The Queen av Tiffany Reisz

Under julhelgen tog jag mig äntligen tid att läsa The King, The Virgin och The Queen vilket är bok sex till åtta i Tiffany Reisz serie The Original Sinners. Tanken var att detta skulle bli en triologi men serien har växt och växt. Än så länge finns det åtta böcker, fyra i De röda åren och fyra i De vita åren. Fem av böckerna är översatta till svenska. Jag läste precis på Tiffanys hemsida att bok nummer nio The Priest kommer i år. Jag är så nyfiken på den nya boken.

Det är snart fem år sen jag läste ut Helgonet. Då trodde jag att de resterande böckerna skulle publiceras på svenska men så blev det aldrig. I höstas bestämde jag mig för att beställa de tre resterande böckerna på engelska. Jag vet egentligen inte varför det har tagit sådan tid. Berättelsen om Nora, Sören, Kingsley och de andra är en av få berättelser jag bär med mig.

Jag älskar karaktärerna som Tiffany har skapat och vill bara veta mer och mer. Därför blev jag extra glad när jag läste att det kommer en nionde bok nu under våren.

Hur som, bok sex The King handlar om Kingsley, om hur han blev kung över Manhattans BDSM-scen. Boken är spännande, nervkittlande, erotisk och intressant. Vi får lära känna Kingsley på djupet, hans rädslor och drömmar. I denna bok får vi även veta hur Kingsley och Sören återförenas och hur BDSM-scenen på Manhattan förändras för alltid.

I bok sju, The Virgin tar berättelsen om Nora, Sören och Kingsley en oväntad vändning. Alla tre är i en relation med varandra och nöjda och glada. Fram tills en dag, Nora är förtvivlad och arg. Så arg att hon lämnar Sören och flyr från Manhattan. Konsekvensen blir att även Kingsley flyr och vi får följa de båda under året ifrån varandra och ifrån Sören.

Men året för också något gott med sig. Nora får tid att utforska sin egen sexualitet och läggning. Kingsley å andra sidan får tid att funderar och inser med tiden vad eller snarare vem han behöver för att få tillbaka glädjen i livet.

Men vad händer sen när både Kingsley och Nora är tillbaka på Manhattan? I den åttonde boken, The Queen får vi följa Noras kamp för att få vara den hon innerst inne är. Hon kämpar med sig själv, med sin självständighet. Men hon kämpar också mot Kingsley och Sören, de två viktigaste männen i hennes liv. Boken handlar om hur Nora intar platsen som drottning i Kingsleys kungadöme, men också kampen dit.

Jag har sagt det tidigare och säger det igen, jag älskar böckerna om Nora, Sören och Kingsley. Tiffany skriver med inlevelse och hennes karaktärer är så levande, mänskliga. Nu ser jag fram emot att läsa den nionde boken, denna gång beställer jag den på engelska på en gång.

Läs mer: Bok: The Original Sinners av Tiffany Reisz, Bok: Härskarinnan av Tiffany Reisz och Bok: Helgonet av Tiffany Reisz

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: