Gryta med curry, potatis och kokosmjölk

Jag skördade lite mer potatis häromdagen och hade ett par kvar i skafferiet. Det blev även en slatt kokosmjölk över från tidigare i veckan. Så vad gör man med potatis och kokosmjölk?

Ganska så snabbt kom jag och tänka på en thaigryta och valet föll på ett ganska enkelt recept från ICA. Eftersom jag inte äter kött valde jag att modifiera receptet något. Däremot stekte jag kyckling vid sidan av efter som mina gärna ville ha det. Grytan var mild men ändå smakrik.

Gryta med curry, potatis och kokosmjölk – receptet kommer från ICA (recept)

5 potatisar
1 röda paprikor
1 vitlöksklyfta
300 g tofu
1 msk matolja
1/2 msk curry
1/2 msk socker
200 ml kokosmjölk
1 1/2 dl grönsaksbuljong (vatten, buljongtärning eller fond)
salt och peppar
1/2 lime

Gör så här:
1) Skala och skiva potatisen i 2 cm tjocka skivor. Dela, kärna ur och skär paprikan i bitar. Skala och finhacka vitlöken. Skär kycklingfilén i skivor.
2) Lägg i vitlök och paprika i grytan, fräs en 1/2 minut tillsammans med curry och socker. Lägg i potatis och häll på kokosmjölk och buljong eller fond. Koka sakta ca 20 minuter tills potatisen är mjuk. Lägg i tofun i grytan efter halva tiden. Smaksätt med salt, peppar och limesaft.

Foto: Sofie

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: