Bio: Dumbo

I veckan skulle min väninna och jag gå på bio. Det gick inte så många intressanta filmer så valet föll på Dumbo. Jag kan ärligt erkänna att jag knappt kommer ihåg historien om Dumbo och jag visste ännu mindre om denna version.

För att försöka rädda cirkusen har cirkusdirektören (spelad av Danny DeVito) köpt en dräktig elefanthona. När ungen föds är den missbildad, ungen har gigantiska öron och döms ut av cirkusdirektören. Ungen får till och med namnet Dumbo.

Men Holts barn tar till sig Dumbo och tar hand om honom. Under en av barnens lekar råkar Dumbo få in en fjäder i snabeln. Den åker fort ut igen i en nysattack samtidigt som Dumbo lättar från marken. Kan Dumbo flyga?

Det kommer ut att cirkusen har en flygande elefantunge och entreprenören V.A Vandervere (spelad av Michael Keaton) köper upp hela cirkusen för att omplacera den till hans nöjesfält. Dumbo ska bli nöjesfältets nya stjärna tillsammans med trapetskonstnären Collette Marchand (spelad av Eva Green). Men inget går som någon tänkt sig. Allt blir en enda cirkus!

När jag satte mig i biosalongen hade jag ingen aning om att Tim Burton regisserad filmen men med facit i hand märks det. Detta är en vuxen och mörkare version av berättelsen om Dumbo. Filmen är välgjord och stundtals sorglig.

Så här skriver Filmstaden om filmen: I Disneys nya spelfilm möter vi Holt Farrier (Colin Farrell) en f.d. cirkusstjärna som, när han återvänder från kriget, upptäcker att hela hans liv vänts upp och ner.

Cirkusdirektören Max Medici (Danny DeVito) anställer Holt för att ta hand om en nyfödd elefant, vars överdimensionerade öron gör honom till åtlöje på den inte alltför framgångsrika cirkusen. När Holts barn upptäcker att Dumbo kan flyga får de omedelbart besök av den övertygande entreprenören V.A. Vandervere (Michael Keaton) och trapetskonstnären Collette Marchand (Eva Green) vilka vill göra en stor stjärna av den annorlunda lilla elefanten.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: