Libanesisk buffé

Igår lagade jag mat hela dagar och jag menar verkligen hela dagen. Men det resulterade i en fantastisk libanesisk buffé med inslag från Afrika.

Inspirationen fick jag på TV4 Nyhetsmorgon tidigare i veckan då Siri Barje lagade Akara, afrikanska bönfritters. Jag var inte så sugen på att laga het tomatsås till och valde därför istället att testa att göra egen Muhammara. När jag ändå var igång blev det Labneh, Ostrullar och Fatoush.

Recepet på akara var förhållandevis enkelt. Det som dock tar tid är att bönorna ska blötläggas i minst 10 timmar eller över natten. Jag glömde att göra detta idag så det blev middag lite sent idag.

Foto: Sofie

Jag valde att testa ett recept på muhammara från ICA vilket jag på sätt och vis ångrar. Anledningen är framförallt att röran blev mer som en sås. Det gick dock att rädda genom att passera såsen så att det blev en röra. Smaken var dessutom väldigt mild, lite för mild för vår smak.

Foto: Sofie

Receptet på labneh kommer också från ICA och var något udda då det är mynta i. Det smakade bra men även här var röran något mild.

Foto: Sofie

Recepten på ostrullar och Fatoush kommer från Zeinas Kitchen. Båda recepten var enkla och goda.

Foto: Sofie
Foto: Sofie

På det hela taget var det en fantastisk måltid med mycket goda smaker även om vi både hade önskat lite mer smak på både muhammara och labneh. Det blev mycket mat så vi får njuta av detta även idag!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: