Bio: Nötknäpparen och de fyra världarna

N och jag ville gå på bio men visste inte vad vi ville så. Efter lite velande valde vi att gå och se Nötknäpparen och de fyra världarna. Det är en Disney produktion vilket märks samtidigt som filmen är regisserad av bland annat Lasse Hallström, vilket också märks. Lasse Hallström balanserar upp Disney-andan och på det hela taget var det en välproducerad film.

Det är julafton och vi får träffa familjen Stahlbaum som är på väg på julfest. Men inget står riktigt rätt till då mamman i familjen dog tidigare under året. Dock har hon lämnat efter sig julklappar till sina tre barn; Louise, Clara och Fritz. Clara får ett vackert ägg men som inte går att öppna, nyckeln saknas. Trots att Clara helst av allt vill stanna hemma och försöka lösa sitt nyckelproblem tvingar hennes pappa henne att följa med på julfesten. Väl på plats möts Clara av ett äventyr hon aldrig kunnat ana.

Filmen känns lite som en blandning mellan Narnia och Harry Potter. Den är spännande, söt, magisk, lite läskig och roliga. Allt på en och samma gång i en salig blandning och väldigt passande en regnig lördagseftermiddag.

Så här skriver sf.se: Allt Clara önskar sig är en väldigt speciell nyckel som kan låsa upp en ask vilken innehåller en ovärderlig gåva från hennes döda mor. En gyllene tråd, som hon får på sin gudfar Drosselmeyers årliga julfest, leder henne till den eftertraktade nyckeln. Men nyckeln försvinner omedelbart in i en underlig och mystisk parallell värld. Där möter Clara soldaten Phillip, ett gäng möss och regenterna som härskar över tre av världarna: Land of Snowflakes, Land of Flowers och Land of Sweets. För att få tag i nyckeln måste Clara och Phillip bege sig till den olycksbådande fjärde världen som styrs av tyrannen Mother Ginger.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: