Bryssel, choklad och andra godsaker

I helgen var N och jag i Bryssel och staden är bland annat känd för sin choklad. Vi passade på att besöka flera av stadens chokladmakare.

Första kvällen besökte vi Pierre Marcolini. Butiken kändes moderna och urvalet likaså. Det fanns allt från praliner till macarons. Vi köpte med oss dadlar i choklad med massa annat gott i och så en ask med diverse praliner. Dadlarna åt vi upp samma kväll och de var himmelska.

På lördagen var vi först på antikmarknad och sedan letade vi oss ner mot rådhuset och Grand-Place. I Galerie du Roi hittade vi Méert.

En underbar butik med tesalong så där fika det. Eftersom jag är vegetarian hade jag inte lika stort utbud att välja på som N men det fanns ändå ett antal bakelse. Det blev en Religieuse Caramel. Smakerna var fina men det bakelsen var för stor och innehöll alldeles för mycket kräm.

När vi hade fikat klart passade vi på att köpa en present till grannarna som passat våra katter och lite gott till oss själva. Det blev kolor, marshmallows och te. Tyvärr var deras marshmallows inte så goda, de var väldigt fluffiga och underliga men utan gelatin.

Söndagen spenderade vi med att gå på museum, men mellan de två utställningarna vi såg åt vi lunch och så lyxfikade vi på Debailleul. Deras meny var helt underbar med sina teckningar.

N valde att prova fem olika praliner med ett glas champagne. Själv valde jag deras avsmakningsmeny med ett glas champagne. Det var roligt att prova lite olika tryfflar, praliner, macarons och kakor. Favoriterna var tryffeln och ett par av kakorna.

På måndagen tog vi en fika i tesalongen på Maison Dandoy. Deras specialitet är kakor så jag kunde inte motstå att provsmak några olika. Min favorit var den med krokant och smör- eller kolakakan.

Det sista vi gjorde var ett besök på Elisabeth, de mest spännande i deras butik var alla maränger. Stora, små, smaksatta och vanliga. Det var svårt att välja men till slut bestämde jag mig för en påse med sex medium stora maränger så att mamma och jag kunde prova oss igenom deras sortiment. Bland smakerna fanns karamell, röda frukter och blåbär.

Vi hade besökt Mary i Galerie du Roi under lördagen men det var mycket folk i butiken så vi gick ganska så snart. Det jag dock fastnade för var den söta designen på deras askar och andra varor. Så jag hann med ett snabbt stopp på vägen tillbaka till hotellet på måndagen. Förutom en ask marmeladkonfekt köpte jag en kylväska.

De flesta som känner mig vet att jag älskar att fika, dessutom tycker jag att det är roligt att prova nya saker så det var en upplevelse att prova choklad, bakelse och andra godsaker både i Bryssel och hemma.

Annonser

1 kommentar (+lägga till din?)

  1. Annika
    Nov 09, 2018 @ 23:54:06

    Marängerna var supergoda

    Gillad av 1 person

    Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: