Torka eller frysa in örter

Pepparmynta, oregano och rosmarin
Gräslök
Foto: Sofie

Vi har en liten köksträdgård med gräslök, rosmarin, oregano och pepparmynta och de enda örterna jag tidigare tagit hand om är gräslöken. Den klipper jag ner i en plastpåse och fryser in. Perfekt att använda i såser och dressingar. Men i år ville jag ta hand om de andra örterna också. Så jag sökte runt lite på nätet och hittade den här artikeln: Torka örter och bevara sommarens smaker

Så idag klippte jag ner gräslöken till en tredjedel och så skördade jag en del av de andra tre plantorna. Gräslöken klippte jag ner i en påse som vanligt och frös in. De andra tre örterna band jag ihop till små knippen som jag fäste med snöre.

Foto: Sofie

Glöm inte att lämna en bit snöre att göra en ögla av på varje knippe så att du kan hänga upp knippena.

Foto: Sofie

Sedan hängde jag ner de tre knippena i vår matkällare där det är mörkt, svalt och förhoppningsvis torrt. De ska bli intressant att se hur de går.

Om några dagar eller veckor kan jag ta ner de torkade knippena för att sedan förvara örterna i mörka burkar för användning i höst och vinter.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: