Vårfix i trädgården

Sedan i påskas när jag planterade ut årets penséer har jag gått och småfixat i trädgården. Penséer klarar ner till – 8 grader men jag ser ändå att de på verandan som sitter mot en vägg har klarat sig bättre än de på trappen. De ser lite medtagna men jag hoppas att de tar sig nu när värmen är på väg.

Foto: Sofie

I somras köpte vi en ny rhododendron och en azalea och båda har redan fått knoppar. Bilden visar vår nya rhododendron. Däremot ser den gamla lite hängig ut så jag har klippt bort en del gamla grenar och trista blad, får se om den tar sig. Jag har även läst mig till att det kan vara näringsbrist så den ska få lite extra näring.

Foto: Sofie

I en pallkragen mot verandan har vi smultron och jordgubbar, när jag tog bort taket på lådan hittade jag en grön och fin liten smultronplanta.

Foto: Sofie

I en annan rabatt har jag en lite köksträdgård (läs mer: Nya rabatter – kryddväxter och blommor) och där är bland annat pepparmyntan på väg upp.

Foto: Sofie

Idag såg jag att den klematis jag planterade i somras har börjat gro, det gör mig så glad att se att växterna har överlevt vinter. Vi har även köpt en del perenna vårväxter som jag ska plantera ut så fort det är lite varmare på nätterna. Sakta men säkert bygger jag en rabatt som ska blomstra från tidig vår till sen sommar.

Foto: Sofie

Annonser

1 kommentar (+lägga till din?)

  1. Annika
    Apr 15, 2018 @ 18:15:15

    Livet återvänder 🙂

    Gillad av 1 person

    Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: