Fråga Doktorn om Subglottisk stenos

I dagens program av Fråga Doktorn pratar de om subglottisk stenos, dvs förträngning nedanför stämbanden (läs mer: Diagnos: subglottisk stenos). Då jag själv lider av fenomenet eller sjukdomen som de kallar de i programmet var jag nyfiken på att få höra vad de sa. Dock var det inget nytt. Vi får följa med Laila Nilsson som ska opereras för fjärde gången och hennes läkare berättar kort om diagnosen och ingreppet. Det som var jobbigast för mig med inlägget var att se Laila på operationsbordet eftersom det får mig att återuppleva mina egna operationer och jag såg mig själv på operationsbordet.

Även om inslaget inte gav mig så mycket tycker jag att det är bra att Fråga Doktorn tar upp ovanliga diagnoser och sjukdomar. Förhoppningsvis medför det ökad förståelse och kanske till och med forskningsanslag så att någon kan lösa gåtan.

Annonser

4 kommentarer (+lägga till din?)

 1. Dennisse
  Mar 12, 2018 @ 08:11:46

  Hej!
  Har samma diagnos. Och ska opereras för 5:e gången idag.
  Mycket intressant att se på fråga doktorn då.
  Hur många ggr har du opereras?
  Mvh

  Gillad av 1 person

  Svara

 2. Pär
  Maj 21, 2018 @ 23:47:55

  Hej.. Pär heter jag och är 30 år.. Jag har fått stenos i luftstrupen men pga att jag fick RS viruset och blev intuberad nedsövd i respirator. Jag har opererats i Göteborg 1 gång. Nu påstår dom att det inte går att göra något mer. Fick en trackestomi i November 2017 pga att jag inte kunde andas efter den såkallade lyckade operationen på sahlgrenska. Jag känner mig helt enkelt hjälplös, jag vet inte vart jag ska vända mig och hur jag ska ta mig vidare. Allt är anmält till Ivo och löf men dom påvisar att sjukvården inte kunnat göra bättre. Men ni har opererats mer än en gång.. Hur orkar du /ni?
  Finns det inget forum på Facebook för sånna som oss?
  Mvh Pär

  Gilla

  Svara

  • Sofie
   Maj 22, 2018 @ 08:19:24

   Hej Pär, vad tråkigt att höra om hur du blivit bemött av vården. Den enda svenska grupp som jag känner till är min egen – https://www.facebook.com/groups/diagnos.subglottisk.stenos/

   Flera av medlemmarna opereras på Sahlgrenska så gå gärna med i gruppen. De kanske kan ge dig råd.

   Ja, hur orkar msn?! På något sätt gör men bara det. Min sjätte operation gjordes januari 2016 och jag går klarar mig ok sedan dess. Är tacksam för varje månad utan operation men har ställt om livet för att andas bra och orka. Det är kanske det enda som går att göra förutom att kräva rätt vård.

   Gilla

   Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: