Bok: Fruktodlingens hemligheter av Lynn Austin

Jag uppskattar att läsa kristna romaner och hittade Fruktodlingens hemligheter av Lynn Austin när vi var i den kristna butiken i Linköping.

Boken handlar om Eliza och hennes liv på Wyatts Fruktodling. Eliza har nyligen blivit änka och bara några månader senare dog även hennes svärfar och lämnade Eliza ensam med tre små barn. Inte nog med det, det visar sig även att gården är svårt skuldsatt och att Eliza kommer att bli vräkt om hon inte gör en stor avbetalning på lånet.

Men Eliza vägrar att ge upp, trots att hon för länge sedan gett upp hoppet om en Gud. En dag dyker det upp en främling på gården, en skadad man. Trots att Eliza har fullt upp med sina egna bekymmer hjälper hon främlingen som heter Gabe. Hennes dotter tror att det är en ängel sänd från Gud. Något Eliza själv vägrar att tro på. Men när Gabe visar sig vara både arbetsam och omtänksam börjar Eliza ifrågasätta sin inställning till honom men också till det förflutna. Hennes mans faster flyttar i samma veva hem till henne och barnen då hon tillfälligt måste flytta ut ur sitt hus. Fastern anses galen av släkten men Eliza är inte så säker på det och finner den gamla damens sällskap både trivsamt och hjälpsamt.

Jag tyckte att boken var tung att läsa samtidigt som det var något hoppfullt över det. Det var helt enkelt svårt att inte läsa vidare samtidigt som jag våndades med bokens karaktärer och undrade hur världen kan vara så grym…

Så här skriver AdLibris om boken: ”Vågar hon lita på främlingen som döljer sitt förflutna? De doftande blomstren gav löfte om vår, men fruktodlingen var också förknippad med hemligheter och smärtsamma minnen En djup längtan efter ett hem hade fört Eliza till Wyatts Fruktodling för tio år sedan. Nu är hon änka med tre små barn, djupt skuldsatt och med insikten om att allt hänger på henne. Men hur ska hon klara att sköta odlingen helt ensam? När en främling dyker upp på gården tar Eliza för givet att han är som alla andra stackare som söker arbete på grund av den stora depressionen. Men Gabes hemtama sätt att ta sig an arbetet på gården väcker frågor hos Eliza samtidigt som hon fruktar att Gabe döljer ett förflutet och vissa motiv som skulle kunna äventyra allt hon kämpat för att uppnå för sig själv och barnen En oerhört fängslande roman om några människor vars liv vävts samman av behov och omständigheter.”

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: