Recept: Egg bowls

Egg bowls – receptet kommer från Daphne’s Diary nummer 1, 2017 (sidan 69)

I det senaste numret av Daphne’s Diary var det ett par intressanta recept med ägg. Idag åt vi Egg bowls till lunch med en sallad. Det var lätt att laga och smakade otroligt gott. Vi kommer med störta sannolikhet att äta det igen. Receptet nedan är lite modifierat då det inte stod antal ägg i receptet i tidningen och då jag inte vet vad sriracha sås är. Men jag testade mig fram och resultatet blev, som sagt, toppen.

Ingredienser
1 röd paprika
2 vårlökar
1 tomat
1 avokado
4 ägg
1 msk crème fraiche
olivolja

egg-bowls-5-feb-2017-1Foto: Sofie

Gör så här:
1) Värm ugnen till 180 grader
2) Fräs paprikan i en stekpanna med lite olivolja. Hacka vårlöken och lägg i den i panna och fräs den lite lätt.
3) Hacka tomaten och avokadon.
4) Ta av stekpannan från plattan och rör ner tomat och avokado.
5) Häll grönsakerna i en lite större ugnseldfast form eller i fyra lite mindre skålar.
6) Vispa äggen med crème fraiche och häll över äggen.
7) Baka mitt i ugnen i ca 15 minuter för mindre skålar och 25 minuter för en större form.
8) Servera med en god sallad.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: