Bio: Fantastiska vidunder och var man hittar dem

fantastiska_vidunder

I helgen såg vi Fantastiska vidunder och var man hittar dem och vilken fantasifull och söt film. Andan från Harry Potter finns där men samtidigt känns den här filmen mer vuxen. Jag kan inte slut förundras över alla vidunder, flera av dem är bara för söta.

Filmen utspelar sig i New York på 1920-talet. Newt Scamander (Eddie Redmayne) har precis anlänt till staden och lyckas ganska snabbt hamna i trubbel då ett av hans vidunder smiter och ställer till med oreda på en av stadens banken. Samtidigt stöter Scamander på Andrasalem kyrkan, en kyrka som försöker utrota all häxkonst och den före detta Auroren Tina (Katherine Waterston). Det Scamander inte vet om är att han har brutit mot en av de viktigaste trolldomslagarna i New York, att inte avslöja att det finns trolldom. Men det går inte riktigt som Tina tänkt sig när hon tar in Scamander till Trolldoms Kongressen då staden är i upprorstillstånd eftersom en ondskefullkraft ödelägger och dödar för människorna. De stöter på mugglaren Jacob och för att komma till rätta med problemet bestämmer Tina sig för att ta med sig de båda herrarna hem till sig. Scamander kan inte fort nog gå och lägga sig, eller? Egentligen vill ha kliva ner i sin resväska till sin värld av vidunder och han tar med sig Jacob.

Sedan får vi följa med på en fantastisk resa tillsammans med vidundren som lever i väskan och de som lyckats smita. Samtidigt som trollkarlarna försöker lösa gåtan med den ondskefulla kraften och bevara sin magiska hemlighet från människorna i staden. Filmen är som sagt fantasifull och söt, men även spännande. På det hela taget var det en bra film och jag önskar nästan att det kom fler.

Så här skriver sf.se om filmen: Under ett uppdrag att dokumentera magiska varelser anländer magizoologen Newt Scamander till New York. Där ställer några förrymda vidunder som var i professor Scamanders vård och den besvärlige mugglaren Jacob Kowalski till problem som allvarligt kan påverka både trollkarlarnas och mugglarnas värld.

Fantastiska vidunder och var man hittar dem är är en bok i boken skriven av J.K Rowling, författaren till böckerna om Harry Potter. Historien, som utspelar sig sjuttio år före Harry Potters äventyr, bygger på den bok av Professor Scamander som är obligatorisk läsning för alla förstårselever på Hogwarts.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: