La Cage aux Folles på Östgötateatern

la-cage-aux-folles

Både N och jag hade hört en hel del om La Cage aux Folles, både som pjäs i sig och om uppsättningen på Östgötateatern. Här om veckan var vi och såg La Cage aux Folles på Östgötateatern i Norrköping. Det var en underhållande, rolig och tänkvärd pjäs.

La Cage aux Folles handlar om ett homosexuellt par som driver nattklubben La Cage aux Folles. De lever de liv de vill och den ena av dem har en son från en tillfällig relation med en kvinna. Pojkens mamma har dock aldrig funnits där så han är uppfostrad av de både männen. En dag kommer sonen hem och berättar att han ska gifta sig, inte nog med det han ska gifta sig med en flicka. Flickan är dotter till en av stadens mer konservativa politiker och sonen som vill imponera på sina blivande svärföräldrar ber sin pappa om det otänkbara. Att han ska spela hetrosexuell och lyckligt gift med pojkens mamma för att sedan bjuda hem flickans föräldrar på middag. Inget går som det var tänkt och alla år sig en tankeställare, en ordentlig tankeställare.

Det var länge sen jag skrattade så mycket på en kväll, samtidigt finns det ett djup i pjäsens budskap ”Jag är den jag är”. Mycket sevärd, har du tid och möjlighet så spelas La Cage aux Folles i Norrköping tom den 10 december och i Linköping den 13 januari till och med den 25 mars.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: