Bok: Harry Potter och det fördömda barnet. Del ett och två

9789129701852_200x_harry-potter-och-det-fordomda-barnet-del-ett-och-tva

Här om kvällen läste jag ut Harry Potter och det fördömda barnet. Del ett och två, den åttonde boken om Harry Potter. Det har gått 19 år och Harry, Ron och Hermione har alla blivit vuxna. De har även gift sig och fått barn, barn som börjat på Hogwarths. Men Harry och Ginnys son Albus har det inte lätt. Han trivs inte i skolan och han tycker inte om att vara den berömde Harry Potters son. Relationen mellan far och son blir inte bättre av att Albus blir bästa vän med Scorpius, Draco Malfoys son.  De båda vännerna ger sig ut på egna äventyr men är inte riktigt beredda på vad det möter. Kommer de att klara sig ur knipan? Kommer far och son att återförenas?

Boken är egentligen ett manus och därmed lite svårläst men är jag väl kom in i stilen blev det lättare och historien är intressant och spännande. Förhoppningsvis blir det film av manuset.

Så här skriver AdLibris om boken: ”Den åttonde berättelsen. Nitton år senare …

Det har alltid varit svårt att vara Harry Potter, och det är inte mycket enklare nu när han är en överarbetad anställd på Trolldomsministeriet, make och pappa till tre skolbarn.

Medan Harry brottas med ett förflutet som ständigt gör sig påmint, måste hans son Albus slåss mot ett arv han aldrig velat ta del av. Det förflutna och nutiden smälter samman på ett olycksbådande sätt och både far och son blir medvetna om den obekväma sanningen: Ibland kommer mörkret från platser man inte väntat sig.

Boken baseras på en ny originalberättelse av J.K. Rowling, Jack Thorne och John Tiffany, Harry Potter och Det fördömda barnet, som är en ny pjäs av Jack Thorne. Det är den åttonde berättelsen om Harry Potter och den första som sätts upp på en teaterscen. Denna repetitionsutgåva av teatermanuset berättar den fortsatta historien om Harry Potter, hans vänner och familj, för läsare över hela världen. Pjäsen hade världspremiär i Londons West End den 30 juli 2016.

Teateruppsättningen av Harry Potter och Det fördömda barnet är producerad av Sonia Friedman Productions, Colin Callender och Harry Potter Theatrical Productions.”

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: