Bröllopstårta

När N och jag planerade att gifta oss här i Finspång var vi överens om att vi skulle be Jolla på Jolla Choklad & Dessert att göra vår bröllopstårta. Vi uppskattar båda deras choklad och vet att de gör ett suveränt jobb. Jolla tackade ja till uppdraget och vi hann till och med prata lite löst om smaker. Choklad och hallon med en frostad yta täckt med röda rosor på ett eller annat sätt.

Men sen blev det problem med arrangören i Finspång och vi valde att istället gifta oss och hålla mottagningen på Grand Hôtel i Stockholm. Vi valde även ett av Grands bröllopspaket vilket medför att bröllopstårtan ingår. Med andra ord var vi tvungna att avboka tårtan hos Jolla. Tråkigt nog!

När vi bokade bröllopspaketet uppfattade både N och jag att vi skulle ha ett par stycken bröllopstårtor att välja mellan, tårtor som ingick i paketpriset. Vinterns festmenyer blev klara för ett par veckor sedan och vi såg fram emot att få välja både meny och tårta. Men det kom inte direkt några tårtalternativ med menyerna. Jag frågade vår projektledare på Grand om detta och hon frågade oss vad vi vill ha för tårta, att det är brukligt att diskutera tårtan med konditorn när menyn provätas. Det enda vi behöver göra är att komma med lite riktlinjer, smaker som vi önskar.

Helt plötsligt blev det svårt! Det är många val som ska göras och beslut som ska fattas i samband med ett bröllop. I mångt och mycket är det roligt men vissa val blir svårare än andra. Vi funderar på om vi helt fritt kan välja tårta inom ramen för det bröllopspaket vi valt men vi får inte helt och fullt något svar på det. Sen är det inte alltid så lätt att veta vad man vill ha, det vi har kommit fram till är att efterrätten och tårtan inte får var för lika. Det blir helt enkelt tråkigt, åtminstone tycker vi det! Problemet där är att vi inte vet om de två efterrätter vi väljer mellan är vegetariska, dvs utan gelatin och andra tillsatser som jag inte äter. Jag har frågat vår projektledare men ännu inte fått något svar.

Det vi dock är överens om är att vi inte vill ha en tårta täckt med sockerpasta, visst det kanske är vackert men det känns inte som om tårtan går att äta. Dessutom ogillar jag tanken på att någon har pillat på det jag ska äta i ett par tre dagar eller kanske till och med någon vecka. När vi träffade vår projektledare snuddade vi vid ämnet bröllopstårta och fick då veta att konditorerna på Grand inte jobbar med sockerpasta, de jobbar med rena och naturliga ingredienser. Så vi vet åtminstone att det inte blir en tårta täckt med sockerpasta och det blir inte en tårta i samma stil som efterrätten. Resten får vi nog fundera på. Som tur är behöver vi inte lämna ifrån oss något önskemål förens i mitten på oktober i samband med att vi ska meddela vilken eller vilka menyer vi vill proväta. Provätningen tillsammans med samtal med konditor och florist är inbokat till torsdagen den 3 november. Det ser jag verkligen fram emot!

Läs mer: Datumet är bestämt och kyrkan är bokad, Bröllopsmottagningen… och Bröllopsmottagningen… Igen!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: