Grand Hotel Oslo – en mardröm

Min sambo och jag kom hem från vår lilla roadtrip förra fredagen. Den sista natten på resan spenderade vi i Oslo på Grand Hotel Oslo. Jag hade bokat hotellet via Secret Escapes och vi såg fram emot en natt i en juniorsvit på Grand. Då vi är stora fantaster av Grand Hôtel i Stockholm tänkte var vi nyfikna på att testa Grand Hotel Oslo. Men vilken besvikelse!

På onsdagmorgon bar det av mot Oslo efter att ha spenderat ett par dagar hos vänner i Skien. Då vi lämnade Skien tidigt på förmiddagen började vi med att åka upp och se Holmenkollen och Holmenkollbakken, vi åt även lunch upp på fjället. Sedan skulle vi checka in på hotellet innan vi skulle på en visning av kungliga slottet. Det var dock lättare sagt än gjort. Vi anlände vid 14:30 och fick höra att rummet ännu inte var klart, de garanterar incheckning kl. 15. Så vi tog en promenad för att sträcka på benen. Strax efter 15 försökte vi igen men då hade de precis börjat städa vårt rum och eftersom det var ett litet större rum skulle det troligen ta en halvtimme att städa rummet. Vi var inte nöjda med svaret eftersom vår förhoppning vara att ta en snabb dusch, byta kläder och ladda mobiltelefonerna innan vi skulle till slottet. Vi behövde vara på plats strax innan 16 då visningen började kl. 16:00. Efter mycket om och men erbjöd de oss att ladda min mobiltelefon samt erbjöd oss kaffe och te medan vi väntade. Dock blev rummet klart samtidigt som vi blev serverade kaffe och te, fråga inte vilket som tog tid *suck*.

Redan vid första försöket till incheckning hade vi bett att hotellet skulle ta hand om vår bil om det fanns plats i garaget, vilket det gjorde, samt att ta upp vårt bagage. Chauffören var upptagen men vi var välkomna att köra ner bilen i garaget själva. Där nere visade vi garagekillen vilka väskor vi önskade få upp på rummet och han skulle fixa det så fort vårt rum var klart. Men när vi fick tillgång till rummet så kom aldrig någon med bagaget. Med andra ord blev det ingen dusch eller byta av kläder. Till slut var vi tvungna att gå upp till slottet. Som tur är ligger slottet cirka 800 meter från hotellet.

Visningen av slottet var proffsig, intressant och avslappnad. Efteråt åt vi middag på en liten taqueria. Väldigt anspråkslöst men otroligt god mat. Efter det ville vi gå tillbaka till rummet för ett bad och sedan en tur nere i hamnen och runt Akershus fästning. Döm om vår förvåning när bagaget fortfarande inte fanns på rummet. Efter mycket om och men visade det sig att personalen inte hade fått upp vår bagagelucka, anledningen var dock att de hade lämnat nycklarna i tändningen och det medför att bagageluckan låser sig. Men det slutade inte där!

Det mest absurda var att när vi klagade till personalen i receptionen så stod de bara där, log och nickade att de förstod. När jag sedan frågade varför om incheckningstiden och bagaget fick vi veta att de inte alls garanterade incheckning klockan 15 utan att det var en från-tid. Jag frågade då om jag med andra ord kunde få rummet först klockan 19 på kvällen, det svarade hon inte på. Så jag är bra nyfiken på när man kan räkna med att checka in på Grand Hotel Oslo… För på min bokningsbekräftelse stod det att incheckning var klockan 15 och utcheckning klockan 12.

Vi blev båda grundligt utskällda av killen i garaget och mer eller mindre utslängda. Det slutade dock med att bilen fick stå kvar men att vi övervägde att checka ut då upplevelsen från första början var horribel.

Vi bestämde oss dock för att inte låta detta förstöra vår vistelse i Oslo och begav oss ner till Akershus fästning. Det blev dock en ganska tidig kväll och på torsdagen tänkte vi börja med en simtur i poolen. Enligt informationen på rummet öppnar poolen klockan 7 men efter att ha dubbelkollat både uppe vid poolområdet och på hemsidan visade det sig att den öppnar först 8:30 på sommaren så det vara bara att vänta. Efter det packade vi ihop oss och gjorde oss reda för frukost. Men frukosten var knappt ätlig, gröten såg ut som soppa och äggen hade nog legat framme sen dagen innan. Ganska så snart efter att vi satt oss reste vi på oss och lämnade frukostmatsalen.

Utcheckning var kl. 12 så vi tog en promenad för att se domkyrkan och så blev det en fika. Sen var det dags att checka ut. Det var samma kvinna i receptionen som dagen innan men hon låtsades som om hon inte kände igen oss. Bad om rumsnummer, kolla allt i datorn, meddelade oss att det var betalt och klart och så åkte vi. Ingen kommentar, ingen fråga och knappt ett tack och hej. Bilen fick vi hämta själva, det enda positiva var att garagekillen bad om ursäkt och lät oss parkera gratis.

Ett par dagar senare när jag kontrollerade saldot på mitt kreditkort såg jag att det Grand Hotel Oslo hade dragit 2363 NOK. Underligt då vi redan hade betalat rummet via Secret Escapes och inte hade nyttjat varken minibar eller room service. Jag ringde hotellet men det kunde inte se vad som hänt utan bad mig att maila till deras ekonomiavdelningen vilket jag gjorde. Nästa dag, på måndagen fick jag svar att det mycket riktigt hade blivit fel och att han skulle återbetala beloppet. Tre dagar senare kunde jag se att pengarna hade blivit återbetalade och äntligen kunde vi lämna den hemska upplevelsen bakom oss!

Det är dock även värt att nämna att jag har svarat på den enkät hotellet skickade ut efter vårt besök och bett om att återkoppling från hotellet, denna har dock än så länge uteblivit. Jag tror dock inte att vi kommer få någon, tyvärr!

Annonser

1 kommentar (+lägga till din?)

  1. Annika
    Aug 06, 2016 @ 22:20:21

    😦

    Liked by 1 person

    Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: