Bio: Jason Bourne

Jason Bourne är den femte filmen i Jason Bourne-serien, dock är den fjärde filmen lite av en sidoberättelse med Jeremy Renner och Rachel Weisz i huvudrollerna. Jag gillar Bourne-filmerna inklusive den fjärde men är glad att Matt Damon är tillbaka i huvudrollen och att fokus än en gång är på Jason Bourne.

Återigen har Bourne gått under jorden och lever från dag till dag. Men Nicky Parson (spelad av Julia Stiles) hittar honom då hon har hittat information om Bournes förflutna som hon tror att han vill ha. Samtidigt har CIA ögonen på Nicky och när de ser att hon har tagit kontakt med Bourne tror de automatiskt att han, återigen, är ute efter CIA. Jakten kan börja!

I denna film ser vi Tommy Lee Jones som CIA Director Robert Dewey och Alicia Vikander som Heather Lee, en ung och ambitiös IT-tjej på CIA. Hon är till och med fräck nog att be om att få leda operationen, hon vill ta hem Bourne till CIA och se honom i tjänst igen. Dock inser hon ganska så snart att hennes, CIA’s och Deweys agenda skiljer sig åt. Vad ska hon göra? Vem ska hon lita på?

Filmen är fylld av action, biljakter, slagsmål och teknik. Det är en och förbli en actionfilm men jag gillar filmerna om Jason Bourne, så även denna.

Så här skriver sf.se om filmen: Jason Bourne har fått lära sig att leva med insikten av att ha varit ett redskap för att utföra operationer som myndigheterna behöver, men inte vill kännas vid. Samtidigt förändras världen i en takt som verkar springa ifrån makthavarna, som bara kan se på när en ny verklighet lägger sig som ett raster ovanpå den gamla. Att minnas allt är inte samma sak som att veta någonting.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: