Bio: The Dressmaker

The_Dressmaker_film_poster

Bioklubben hade sin medlemskväll måndagen den 30 maj och då förhandsvisade de The Dressmaker. Vi hade biljetter och jag såg fram emot både kvällen och filmen, speciellt filmen eftersom jag redan hade spanat in den. Jag älskar mode och vackra klänningar så inget kunde gå fel. Eller?!

Filmen handlar om Tilly, en genialisk sömmerska som återvänder till sin hemby i Australien efter många år i Europa. Hon passade inte in som barn men hon passar än mindre in som vuxen i sina välskräddade klänningar och sin egensinniga attityd. Hon har kommit tillbaka för att minnas och för att träffa sin mamma. Men inget går helt enligt plan. Byborna kommer dock på att hon är en fantastisk sömmerska så de börjar beställa klänningar av henne men vägrar samtidigt att acceptera henne som en del av by.

Men ju mer tid Tilly spenderar i sin hemby desto mer kommer hon ihåg och filmen tar en oväntad och ganska absurd vändning. Från att ha varit ett lättare drama blir det nu en svart komedi. Inte alls i min smak! Nej, jag tycker att filmen generellt var långsam och ganska tråkig men slutet var rätt och slätt absurt!

Så här skriver sf.se om filmen: När Tilly för första gången sen barnsben återvänder till sin inskränkta hemby för att ta hand om sin sjuka mor, är hon en fullärd sömmerska av världsklass. Samtidigt som hon syr klänningar som får människor att blomstra, svartnar relationerna med dem som en gång fick henne att lämna staden.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: