Recept: Crispy avocado tacos

Crispy avocado tacos – jag vet inte varifrån receptet kommer

När N och jag var på Pincho i förra veckan så åt vi avokadotacos med just friterad avokado. När jag såg detta recept blev jag sugen på att testa. Dock serverade jag avokadon i små tortillabröd med en tomatsallad på små tomater, rödlök och salladslök, ananassalsa och fetaost. Det var suveränt gott!

Ingredienser
Avocado
Vetemjöl
Uppvispat ägg
Panko (asiatiskt ströbröd)

Flingsalt
Små tortillabröd
Salsa

Gör så här:
1) Dela, kärna och gröp ur 1 avokado.
2) Skär varje halva i fyra klyftor.
3) Vänd först i vetemjöl, sedan uppvispat ägg och sist panko.
4) Fritera på 180 grader eller stek i rikligt med neutral rapsolja tills paneringen är gyllenbrun.
5) Ta upp och låt rinna av på hushållspapper. Strö över flingsalt.
6) Bjud den krispiga avokadon i små tortillabröd med tomatsalsa, chilimajonnäs, färsk koriander och limeklyftor.

2016-05-12 17.43.32 (2)Foto: Sofie

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: