Bröllopsmottagningen… Igen!

Den 5 januari 2017 gifter sig Niclas och jag. När vi började planera bröllopet för ett par månader sen funderade vi en hel del på var vi skulle hålla vigseln och den efterföljande mottagningen. Vi konstaterade ganska fort att vi ville ha gångavstånd mellan vigselsal, festlokal och övernattning eftersom mer parten av gästerna kommer behöva övernattning oavsett om vi är i Finspång eller Stockholm. Ett par av våra alternativ föll snabb av olika anledningar. Men vi fastnade för Finspång slott och i mitten av april skrev jag ett inlägg om vårt första besök på med Eurest, de som driver Slottsmässen (läs inlägget: Bröllopsmottagningen…) Det var smått komplicerat att få till ett första möte och ingen av oss var helt sålda på arrangören men jag förälskade mig i Slottskapellet (läs inlägget: Datumet är bestämt och kyrkan är bokad) så vi bestämde oss ändå för att hålla bröllopet på Finspångs slott.

Tyvärr blev det bara mer och mer krångligt. Efter mötet skulle vi få en offert, eller vi trodde åtminstone att vi skulle få en offert, utifrån det vi pratat om vid det första mötet. Det kom en A4-sida med uppspaltad information kring bröllopet samt en A4-sida med förrätter, varmrätter och ostbricka. Offerten saknade dock totalpris utan innehöll ett antal à priser. Med andra ord var totalpriset beroende av vilken förrätt respektive varmrätt vi skulle välja och så vidare. Det intressanta var också att vi hade ändrad vissa saker efter vår första förfrågan men priset hade inte direkt minskat. Vi skulle få mindre för pengarna men procentuellet skulle det kosta mer.

Gästrummen i Slottsflygeln fick vi inte se och ena stunden ingick det frukostbuffée i rumspriset och i nästa stund ingick det en frukostkorg som serverades i något gemensamhetsutrymme i flygeln. Det kändes som om de hade noll koll!

Till saken hör också att det finns inga högtaler på Slottsmässen, de även knappt några ljuslyktor, vi skulle få sköta det mesta själva och använda oss av familj och vänner för att dekorera. Dessutom skulle vi behöva anlita ett antal olika leverantörer för att sy ihop paketet. Som sagt, det blev mer och mer krångligt!

När vi fick den sk offerten mailade jag vår kontaktperson och bad om ett möte. Eftersom det har varit svårt att få till möten ville vi vara ute i god tid, vi misstänkte att det skulle dröja ett par veckor innan de kunde träffa oss. Mycket riktigt, vi fick svar att det var svårt att få till ett möte och att vi kunde maila våra frågor. Att sitta och maila fram och tillbaka blir lätt komplicerat och tar onödigt lång tid så vi var ihärdiga och ville ha ett möte, vi bad om förslag på mötestider. Ett par dagar senare hade vi fortfarande inte fått några förslag på tider så jag mailade igen och gav ett par förslag. Då blev vi lovade att restaurangchefen skulle bli inblandad i vårt bröllop och höra av sig om en tid senast dagen efter, en fredag. Vi blev lite konfunderade över varför restaurangchefen skulle ta över men tänkte att det kanske var bra.

Vi är nu tidsmässigt i slutet och april, drygt åtta månader till bröllopet. Men eftersom vi funderade på om den här arrangören ens skulle kunna genomföra vår beställning så började det kännas lite akut. Så vi började fundera på alternativ, fredagen den 29 april fick vi en visning av Bolinderska palatsets första våning på Grand hotel. Det var kärlek vid första ögonkast. Vi hade också ett mycket trevligt och givande samtal med Emmy på sälj. På måndagen fick vi en offert från Grand hotel, de jobbar med kuvertavgifter vid bröllop i vilka det mesta ingår. Utöver det kan du dessutom lägga till i stort sett vad som helst. Lokalhyran skulle ingå om vi var minst 15 gäster och vi skulle dessutom få en projekledare som hjälpte oss med planerandet av bröllopet.

Men vi ville invänta mötet med restaurangchefen på Slottsmässen. Dock hörde vi inget den fredagen så på måndagen så ringde N vår kontaktperson och frågade vad som hänt, det visade sig att restaurangchefen var på semester. Så ytterligare en vecka skulle gå utan att något hade hänt eller vi hade bokat in ett möte. Jag började känna mig riktigt orolig. Vad ska vi göra? Kan vi lita på att Eurest kan genomföra vårt bröllop på ett tillfredställande sätt?

Under helgen som var diskuterade vi en hel del och på söndagskvällen gick vi igenom offerten från Grand hotel och de uppgifter vi fått från vår kontaktperson på Slottsmässen. Informationen från denne var rörig och motstridig. Vi hade våra betänkligheter kring maten, gästrummen och ja, det mesta egentligen. Men hade vi väntat så här länge kunde vi avvakta måndagen och se om restaurangchefen hörde av sig. Det gjorde denne men utan minsta lilla ödmjukhet över att vi fått vänta på svar. Samtidigt hade jag ett trevligt samtal med Emmy då vi hade lite ytterligare frågor.

På kvällen fattade vi det avgörande beslutet, vi valde att gå vidare och låta Grand hotel arrangera vårt bröllop. Så torsdagen den 5 januari 2017 vigs N och jag på Grand hotel där vi även kommer att håller vår bröllopsmottagning. När vi väl hade fattat beslutet kände jag mig lättad och euforisk på samma gång!

Har vi meddelat vår kontaktperson och restaurangchefen på Slottsmässen? Ja, på sätt och vis. Vi meddelade att vi inte kunde den mötestid de hade föreslagit då vi skulle träffa en arrangör och att vi skulle höra av oss om det var intressant att träffa dem igen. Vi fick ett OK till svar! Så jag tror att dem också var lättade men att de var för fega för att säga rakt ut att de inte kunde eller ville arrangera vårt bröllop. Det intressanta är även att vi fick höra att de åtminstone arrangerar ett bröllop per månad på Slottsmässen men det finns ingen att hitta på nätet om det, ingen av våra vänner, bekanta eller kollegor har någonsin varit på eller känner någon som varit på ett bröllop där. Det kanske inte betyder något, eller så betyder det en hel del!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: