Bröllopsmottagningen…

20160415_172851Foto: Sofie

I fredags hade vi äntligen vårt planeringsmöte med festarrangören på Finspångs slott. Idag är Finspångs slott huvudsakligen Siemens visitor center men Slottsmässen, dvs en av flyglarna till slottet drivs av en annan arrangör som konferensanläggning och festvåning. Den andra flygeln inhyser 20 gästrum, se bild ovan.

Då vigseln kommer att vara i Slottskapellet tyckte vi att det var utmärkt att hålla bröllopsmottagningen i Slottsmässen. Speciellt då det även finns möjlighet till övernattning på området och många av våra gäster kommer inresande till vår stor dag.

Som sagt, i fredags hade vi äntligen vårt första planeringsmöte på Slottsmässen. Vi har varit och tittat på anläggningen vid ett tidigare tillfälle och vi har även haft lite mailväxling kring upplägg, priser osv. Men i fredags bokade vi in oss och det känns skönt att de stora bitarna har fallit på plats.

Vi pratade igenom upplägget för bröllopsdagen, tankar kring meny och dryck, dukning och servering. Vi bokade upp alla gästrum då vi inte vet hur många av våra gäster som vill övernatta och vi pratade detaljer kring betalning av både gästrum och mottagningen. Vi pratade konfetti, utrymme för hår och smink, högtalaranläggning, ljussättning, facklor, bar och bord, stolar och dukar. Det är mycket att hålla reda på och komma ihåg att fråga om.

Matsalen, se bild nedan, är ganska enkel men vacker. Vi har valt att ha runda bord bortsett från honnörsbordet. Dessutom har slottet ett antal vackra stolar, till skillnad från de på bilden, som vi kommer att använda. Det blir vita linnedukar och vita linneservetter. Belysningen går att dimma och det kommer att stå levande ljus på borden. Jag tror att det kommer bli otroligt vackert!

20160415_172521Foto: Sofie

PS N har dessutom beställt – 10 grader och gnistrande snö för att ytterligare öka på känslan och den atmosfär vi vill skapa *blink* Åh, vad jag ser fram emot detta!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: