Blommor till bröllopet

I torsdags var jag inne på Flower blommor & design och beställde alla blommor till bröllopet. Det var såå roligt och den dryga timme jag var där inne bara flög iväg! Första gången vi var inne på Flower blommor och design var förra fredagen när vi skulle köpa en gratulationsbukett till Jolla Choklad & Dessert som har flyttat in i nya lokaler i Norrköping. Flower blommor & design ligger mer eller mindre vägg i vägg med Jolla. När vi stod och pratade gratulationsbukett kom vi även in på vårt stundande bröllop och då frågade kvinnan i butiken om vi hade börjat fundera på brudbukett. Det hade vi i och för sig men vi köpte vår bukett och gick in och gratulerade Jolla och Gebro. När vi satt och fikade kände jag att jag ville prata blommor så vi gick tillbaka. Det var ett bra och intressant första samtal men vi skulle fundera vidare. Bland annat funderade vi på om vi ville anlita en florist i Norrköping eftersom det då blir längre att hämta blommorna på bröllopsdagen. Men N tyckte inte att det var något problem. Jag tittade även runt på deras Facebook sida och var imponerad av deras jobb och hittade mycket inspiration. Tittade även runt lite på nätet över lag och hittade bland annat denna bild inspirationsbild.

brud1Foto: Ditt bröllop

Så i torsdags frågade jag om N ville följa med eller om jag skulle lägga beställningen själv. Han lämnade över blombeställningen i mina trygga händer (det kommer dessutom att bli ett par möten till *blink*).

Temat för bröllopet är som bekant rött och frost, även om vi insåg ju mer vi pratade att jag egentligen inte menar frost som ett täcke av vitt frost utan mer glittrande, glimrande och skimrande frost *skrattar*. Jag var som sagt där i drygt en timme och vi pratade först och främst om brudbuketten och sedan om corsage, tärnbukett samt övriga dekorationer.

Inspirationen till min brudbukett kommer från Kronprinsessan Victorias brudbukett. Det kommer med andra ord att bli en fri droppformad bukett i likhet med Kronprinsessans. Den stora skillnaden är att min kommer att gå i rött med mycket grönt. Den huvudsakliga blomman kommer att vara ros men med inslag av andra röda blommor. Sedan kommer frosttemat vävas in i buketten. Men hur är ännu inte helt klart men vi har en idé men den tänker jag behålla för mig själv *blink*

3200997031Foto: All Over Press

När vi hade enats om brudbuketten byggde vi vidare på temat i corsage till N och marskalk, tärnbuketten som förövrigt blir ett armband samt övriga dekorationer. De övriga dekorationerna består av bordsdekorationer med ljus samt ett par större vaser. Festlokalen är inte så stor så den kommer att bada i blommor och det kommer att bli så vackert. Jag ser verkligen fram emot det färdiga resultatet!

Uppdatering 17 maj 2017:
Då vi har valt att hålla vårt bröllop på Grand Hotel i Stockholm (läs mer: Bröllopsmottagningen… Igen!) så har vi tyvärr avbokat en del av vår blomsterbeställning från Flower Blommor & Design. Dock kommer de fortfarande göra min brudbukett, corsage till både brudgum och marskalk samt tärnbukett. Resten av blomsterdekorationerna kommer från Grand hotels egen florist.

Annonser

4 kommentarer (+lägga till din?)

 1. Annika
  Apr 17, 2016 @ 07:43:19

  Det ska bli så spännande och få se allt när det äntligen händer ❤

  Liked by 1 person

  Svara

 2. Louise
  Apr 18, 2016 @ 07:59:49

  Iiih, jag blir helt pirrig! Det kommer att bli fantastiskt vackert!!

  Liked by 1 person

  Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: