Babington’s Tea Rooms

2016-03-04 11.33.14
Foto: Sofie

I Rom är det inga problem att få en Espresso och troligen en god sådan. En kopp kaffe är inte heller så svårt men vill du ha en traditionell svensk kopp kaffe kan det vara lite svårare. Däremot är det upp och ner med utbudet av te. När vi kom fram till Piazza di Spagna såg jag Babington’s Tea Rooms. Det såg mysigt ut så vi bestämde oss för att gå dit och fika efter att vi promenerat upp för Spanska trappan och besökt kyrkan, Santissima Trinità dei Monti. Sagt och gjort, vi gick upp för trappan och beundrade utsikten och så tittade vi runt i kyrkan. En av alla de kyrkor vi har besökt under våra dagar i Rom. Jag lovar, det finns många kyrkor i Rom. Den ena större och mer storslagen än den andra!

Efteråt tog vi en liten trappa ner till Piazza Mignanelli, vi gick in på Sermoneta gloves och kom ut med en underbart vacker, blå kashmirsjal. Sedan gick vi tillbaka till Piazza di Spagna och Babington’s.

Efter att vi hade blivit placerade vid ett bord fick vi in två menyer var. En för te och en för mat, sötsaker och annan dryck. Jag började med att välja te och efter mycket om och men föll valet på ”Rome In Love”, ett av Babington’s ”The 7 Teas of Rome”.

2016-03-04 11.29.24-2

N valde kaffe och så delade vi på ”Mignon cakes”, ett urval av sex små bakverk.  Teet kom i en vacker tekanna i glas. Vi åt och drack på deras eget pistagegröna porslin. De små bakverk; tre bollar i stil med arraksbollar, en liten chokladmuffins och tre olika mördegskakor vara alla välgjorda även om jag föredrog mördegskakorna framför bollarna. Teet däremot var väldigt gott och jag övervägde till och med att köpa med mig en burk av det hem.

2016-03-04 11.37.27
Foto: Sofie

Vår fikastund på Babington’s var väldigt mysig, så pass mysigt att vi var tillbaka redan dagen efter och provade deras High tea; små smörgåsar, scones med sylt och vispad grädde och så självklart en kanna te (även om N drack kaffe). Babington’s är något dyrare men det är det värt!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: