Bio: Creed

Creed

Som barn och tonåring uppskattade jag flera av våra actionhjältar; Sylvester Stallone, Arnold Schwarzenegger, Bruce Willis med flera. Filmer som Rocky, Die Hard och Terminator var helt klart speciell i sin genre. Med tiden gick jag dock mer och mer över till romantiska komedier, drama och kostymfilmer. Men de där actionfilmerna är speciella och jag kan inte annat än gå och se en ny Die Hard-film eller Terminator-film. Däremot har jag inte direkt uppskattat de nyare Rocky-filmerna. Trots detta gjorde Creed – the Legacy of Rocky mig nyfiken. I mitten av förra veckan var N och jag på bio och såg Creed. Det var ett bra val!

Storyn känns ny även och fräsch. Vi får träffa Apollo Creeds oäkta son, Donnie. På dagarna klär han sig i kostym och gör karriär, på helgerna boxas han i Mexico. Trots en lysande framtid saknar Donnie något i livet. En dag tackar han nej till sin befordran och flyttar till Philadelphia på vinst och förlust.

Han vill bli boxare som sin far och vänder sig till den man som en gång slogs mot hans far, Rocky Balbo. Men frågan är om Rocky vill återuppta boxningen? Vill han träna sin vän och rivals son?

Även om vi får träffa många av de gamla karaktärerna från tidigare Rocky-filmer får vi i denna film en ny vinkling på storyn. Sakta men säkert sker det ett generationsbyte. Filmen var helt klart sevärd och det ska bli intressant att se vad det gör härnäst, för det kommer säkerligen en film till.

Så här skriver sf.se: Adonis Johnson har aldrig lärt känna sin berömde far, tungviktsmästaren Apollo Creed, som dog innan han föddes. Men ingen kan förneka att sonen har boxningen i blodet, så han beger sig till Philadelphia, staden där den legendariska matchen mellan Apollo Creed och uppkomlingen Rocky Balboa gick av stapeln.

Adonis söker upp Rocky och ber honom att bli hans tränare. Trots att Rocky bestämt sig för att lämna boxningen bakom sig har han svårt att säga nej eftersom han hos Adonis känner igen den styrka och målmedvetenhet som karakteriserade Apollo Creed – rivalen som kom att bli en av hans bästa vänner. Men har Adonis vad som krävs för att utveckla inte bara viljan hos en sann kämpe, utan också hjärtat? Och hinner han innan det är dags att kliva upp i ringen?

Creed inleder ett nytt kapitel i berättelsen om Rocky Balboa, och i huvudrollen syns åter Oscarnominerade Sylvester Stallone.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: