Otäck hostattack

Varning
Varning, inget för dig som är kräsmagad!

I natt hände något väldigt obehagligt. Jag vaknade mitt i en hostattack, en hostattack som föranletts av att jag hade för mycket slem i halsen. Slem som ville komma upp och ut men som istället satte sig mitt i luftstrupen. Det gjorde att jag upplevde det som att jag var på väg att kvävas.

Jag vaknade med andra ord mitt i en hostattack samtidigt som jag trodde att jag skulle kvävas. Det var mycket obehagligt!

Mitt i denna hostattack, knappt vaken kastade jag mig upp och in i badrummet där jag satt en bra stund och hostade. Efter en stund hade det mesta kommit upp, jag kunde andas lugnt igen och känslan av panik hade lagt sig. Nackdelen var att jag istället hade ont i nacken *suck* Men som tur var kunde jag somna om.

För drygt 14 dagar sen opererade jag halsen då jag har diagnosen subglottisk stenos (läs mer: Diagnos: subglottisk stenos). En av biverkningarna efter operationen är att jag får mycket slem, slem som är segt och svårt att hosta upp. För att motverka detta ska jag inhalera natriumklorid. Jag började redan på sjukhuset och märkte en vis skillnad. Men den apparat jag har hemma känns inte lika effektiv. Sen är jag i ärlighetensnamn inte så duktig på att komma ihåg att inhalera. Men efter nattens händelse ska jag bli duktigare på att inhalera åtminstone två gånger om dagen, hoppas innerligt att det hjälper till att lösa upp slemmet så att jag slipper nattens obehagliga uppvaknande igen!

Annonser

8 kommentarer (+lägga till din?)

 1. Annika
  Feb 21, 2016 @ 09:20:10

  Usch vad otäckt och vilken panikkänsla du måsta ha fått
  Inhalera nu duktigt så att du slipper slemmat
  kram

  Gillad av 1 person

  Svara

  • Sofie
   Feb 21, 2016 @ 09:27:38

   Ja, det var fruktansvärt. Panik över att inte kunna få luft och över hostattackerna. Så nu ska jag inhalera och hoppas på att det hjälper!

   Gilla

   Svara

 2. annika gustafsson
  Feb 21, 2016 @ 22:57:51

  Har inte kollat din blogg på ett tag..vad skönt att du fått operera dig.Men jag förstår att du har det jobbigt nu. Hoppas det läker fort och fortsätt inhalera. Det blir nog op för min son snart också. Krya på dig! och vi hörs framöver.

  annika från gränna

  Gillad av 1 person

  Svara

 3. Pia
  Apr 19, 2016 @ 07:58:03

  Hej Sofie, det känns som om det var jag som skrev om din sjukdom. Har opererats 4 gånger nu. Av Juto 2 ggr o sen Jacob Enerdal 2 ggr. Känns bara jobbigt att inte veta hur många gånger det kommer att ta?? Jag har varit sjukskriven 3v efter op, detta har räddat mig.. Jag inhalerar koksaltlösning.. Är det samma som du?
  Ta hand om dig!

  Gilla

  Svara

  • Sofie
   Apr 19, 2016 @ 08:35:44

   Jag brukar också vara sjukskriven ett par veckor efter operationen. Det känns som om min återhämtning tar längre och längre tid för varje operation. Jag är fortfarande inte helt bra efter sista operation, hostar mycket slemklumpar och är hes. Jag inhalerar också koksalt men efter sista operationen fungerar det inte lika bra. Jag ska på återbesök till Gert Henriksson imorgon. Tack detsamma!

   Gilla

   Svara

 4. Anita Bengtsson
  Sep 23, 2016 @ 15:39:50

  Hej Sofie!
  Jag googlade på subglottic stenos och fick upp din blogg. Jag har samma problem och opererades för 12 gången den 20/9. Jag bor i södra Sverige och opereras i Lund.
  Anita Bengtsson

  Gilla

  Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: