Middag: Halloumi stroganoff med ris

Halloumi stroganoff – receptet kommer från Mer smak nr 2 2016

Det var länge sen jag provade ett nytt vegetariskt recept men när jag såg detta i tidningen Mer smak blev jag sugen att testa. Receptet är relativt lättlagad och smaken är god. Till och med min militanta köttätare till sambo uppskattade den här rätten *blink*.

Ingredienser – 4 portioner
1 dl torra röda linser (ca 2 dl kokta)
200 g halloumi
2 morötter
1 gul lök
rapsolja för stekning
2 msk tomatpuré
2 1/2 dl matlagningsgrädde
2 dl passerade tomater
1 grönsaksbuljongtärning
1 msk balsamvinäger
1 tsk torkad timjan
ev 1 tsk socker
salt och peppar

Gör så här:
1) Koka linserna enligt anvisningen på förpackningen. Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.

 Halloumi stroganoff - 18 feb 2016 (1)
Foto: Sofie

2) Skär halloumin i centimetertjocka stavar och morötterna i tunna stavar. Hacka löken. Stek löken några minuter och tillsätt sedan morot och halloumi.
3) Tillsätt tomatpuré, grädde, passerade tomater, vinäger, timjan och ev socker. Sila bort vattnet från linserna och rör ner dem. Koka upp och låt sjuda några minuter. Smaka av med salt och peppar.
4) Servera med ris och en blandad sallad. Personligen tycker jag det passar bättre med rårivna morötter till.

Halloumi stroganoff - 18 feb 2016 (2)
Foto: Sofie

Tips: Jag använda lite flytande honung istället för socker.

Annonser

3 kommentarer (+lägga till din?)

  1. Annika
    Feb 18, 2016 @ 18:39:37

    När jag såg recepter i mersmak tänkte jag på dig 🙂

    Liked by 1 person

    Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: