Bio: How to be single

Alla hjärtans dag-firandet fortsatte med bio. Vi ville båda se How to be single och tyckte det var lite kul att se den just på Alla hjärtans dag.

Filmen handlar om Alice (Dakota Johnson) som aldrig varit ensam och tycker att det är dags för det. Hon tar en paus ifrån sin pojkvän och flyttar in till New York City, till att börja med hem till sin syster Meg (Leslie Mann). Alice har fått jobb på en advokatfirma och blir vän med Robin (Rebel Wilson) redan första dagen. Robin tar det som sin livsuppgift att lära Alice hur man är singel. Äventyret börjar och Alice får lära sig vett och etikett kring SMS-konversationer med män, hur många drinkar man totalt sett kan dricka med en man utan att hamna i säng med honom, vem som betalar drinkarna och mycket mer.

Efter sitt första one-night stand tröttnar dock Alice och vill ha tillbaka sin pojkvän, Josh. Men det visar sig inte vara så enkelt då Josh har träffat någon. Alice ger sig återigen ut i singellivet, skaffar en egen lägenhet och försöker komma underfund med vad hon vill.

Vi trodde båda att detta framförallt var en rolig komedi men det finns ett djup i filmen som inte riktigt kommer fram i reklamfilmerna. Filmen är stundvis rolig men även tänkvärd då den handlar om att hitta sig själv, om att vara tillfreds med att vara ensam och om relationer. Helt klart en sevärd film, oavsett om det är med sambon på Alla hjärtans dag eller tjejgänget en fredagskväll!

Så här skriver sf.se: Det finns rätt sätt att vara singel och fel sätt och sen finns… Alice. Och Robin. Lucy. Meg. Tom. David. New York är fullt av singlar som söker rätt partner, oavsett om det är kärlek eller något tillfälligt. Någonstans mellan flörtiga sms och one-night stands behöver dessa ogifta människor en manual på HUR man är singel i en värld där definitionen av vad kärlek är ständigt förändras. Att ligga runt i staden som aldrig sover har aldrig varit roligare.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: