DVD: Downton Abbey – säsong 6

Då var det äntligen dags för sjätte säsongen av Downton Abbey. Säsong fem avslutat med julspecialen A Moorland Holiday i vilken familjen Crawley är på besök hos Rose svärfar samtidigt som de flesta av tjänarna är kvar på Downton. Säsong sex är sannerligen avslutningen på berättelsen om Downton Abbey och dess herrskap och tjänstefolk.

Lady Mary har tagit över som förvaltare av godset då Branson har emigrerat till USA med sin dotter Sibbie. Hon styr med järnhand tillsammans med sin fars råd, åtminstone när Lord Granthams råd passar Lady Mary. Samtidigt har Lady Mary sina egna kval. Ska hon låta sig svepas med av förälskelsens vindar eller är livet bättre ensam tillsammans med sonen?!

Livet i London lockar lady Edith mer och mer men hon är inte helt säker på att hon ska ta steget fullt ut och flytta. Trots allt har hon en tidning att sköta och en tom lägenhet. Till råga på allt springer hon in i Bertie Pelham. En vänskap slår rot och de båda träffas så fort de får möjlighet. Det märks att de två är förtjusta i varandra men Ediths förflutna står i vägen för henne och frågan är om Berties får det svar han önskar av Edith.

Bland tjänarna är det full fart som alltid. Anna har fortfarande hotet från Mr Greens död över sig samtidigt som hon och Bates försöker bilda familj. Daisy fortsätter sina studier med en ihärdig Molesley som lärare och Thomas känner sig utanför och vet varken ut eller in.

Samhället förändras i rask takt och byns lilla sjukhus hotas av sammanslagning med det större sjukhuset i York. Frågan är bara om det verkligen är ett hot? Återigen står Ärkehertiginnan och Mrs Crawley på varsin sida i frågan och kalla kriget utbryter. Tyvärr står Lady Grantham återigen mittemellan sin svärmor och kusin och frågan är om hon ska agera utifrån lojalitet eller samvete.

I säsongens sista avsnitt sitter publiken som på nålar. Hur ska det hela sluta? Vad kommer i det absolut sista avsnittet av Downton Abbey, årets julspecial…

Läs tidigare inlägg DVD: Downton Abbey – säsong 1 + 2, DVD: Downton Abbey – säsong 3, DVD: Downton Abbey – Christmas Special 2012 och DVD: Downton Abbey – säsong 4 + 5

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: