Bok: Mitt hjärta går på av Christoffer Holst

53469238-LlAiQ

Den 21 september var mamma och jag på Books & Dreams författarkväll. En av författarna som fångade mitt intresse är Christoffer Holst, han var med och tävlade i Harlequins författartävling och lyckades efter det att bli publicerad. Hans debutroman Mitt hjärta går på är en romantisk berättelse om två unga killar i Stockholm. Den ena, Chavve är inflyttade från Gotland och känner sig ensammast i hela världen. Han ägnar all sin tid åt bakning och drömmer om en fin utbildning utomlands. Den andra, Ponuts är född och uppväxt på Östermalm. Han drömmer om att bli skådespelare men sen ett par år lever han med ständig ångest och är livrädd för att bli sjuk.

De båda träffas via en dejtingapp och här börjar en berg- och dalbana för de båda. Chavve vill inget hellre än att kasta sig in i förhållandet med Pontus men vågar inte riktigt och Pontus har fått för sig att han inte är värd Chavve och hans liv är på väg att ta en ände med förskräckelse. Tillsammans tar de sig an livet, frågan är dock om de kommer att finna varandra…

Boken är lättläst och trevlig, den har hög igenkänningsfaktor och den känns som en romantisk film. Berättelsen tog slut alldeles för fort och jag önskar nästan att det kom en uppföljare *håller tummarna* Jag rekommenderar alla obotliga romantiker att läsa Christoffer Holst debutroman!

Så här står det på baksidan av boken: Hur vinner man egentligen ett hjärta?
22-åriga konditorn Chavve är antagligen den ensammaste romantikern på hela Södermalm. Efter tre år i storstaden har han fortfarande inte lärt känna någon, och varje kväll slutar med portionsstora bakverk framför Titanic på tv:n. På andra sidan vattnet bor Pontus kvar i pojkrummet hos sin brokiga familj. Skådisdrömmarna har bleknat, tillsammans med allt det där andra som skulle bli framtiden, och har ersatts med hypokondri och tvångstankar. När en dejtingapp kopplar dem samman blir de snabbt en del av varandras liv, och Chavve verkar äntligen ha hittat det han sökt efter så länge. Men Pontus liv kraschar, och allt som blev så bra är plötsligt borta. Fast Chavve tänker inte ge upp så lätt. Och han har en plan.

Mitt hjärta går på är en romantisk komedi om ensamhet, förhoppningar och den totala maktlösheten i att vara kär. En rolig men rörande historia, berättad från två unga killars håll, om hur viktigt det ibland kan vara att våga lite mer i livet.

Annonser

1 kommentar (+lägga till din?)

  1. Annika
    Sep 30, 2015 @ 13:31:42

    Ser fram emot att få läsa boken 🙂

    Liked by 1 person

    Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: