Bio: Mad Max – Fury Road

I helgen har min sambo och jag varit på bio. Vi har båda velat se Mad Max: Fury Road och Terminator: Genisys så i lördags blev det Mad Max och i söndags Terminator (Läs mer: Bio: Terminator – Genisys). Mad Max var dock något av en besvikelse. Filmen är äcklig, osmaklig och våldsam. Personligen tycker jag inte ens att den var intressant eller underhållande att se.

Max (Tom Hardy) har blivit tillfångatagen och används som blodpåse för krigsbarn. Han hänger upp och ner och dräneras på blod när Furiosa (Charlize Theron) bestämmer sig för att fri ta den ena krigsherrens fruar istället för att åka på sitt rutinuppdrag. Krigsbarnen samlas och alla ska ge sig ut för att tillgångata Furiosa och ta tillbaka fruarna. Den grabb som för tillfället sitter ihopkopplad med Max ser sin chans och övertalar de andra att han ska få ta med sig sin blodpåse. Sagt och gjort, Max sitter nu fast längst fram på en bil och är med i den hetsiga jakten på Furiosa och fruarna.

Filmen fortsätter i samma anda, det är en enda lång biljakt med mycket våld och explosioner. Fruarna känns allmänt mjäkiga även om de skaplar till sig mot slutet. På det hela taget var filmen inget annat än en osmaklig och våldsam biljakt.

Så här skriver sf.se: George Miller, den kultförklarade regissören till Mad Max-filmerna är tillbaka med en ny banbrytande film om vägkrigaren Max Rockatansky.

I resterna efter en värld som fallit samman strider människorna mot varandra i en galen jakt för överlevnad. Det skoningslösa ökenlandskapet är långt ifrån all mänsklig värdighet. Kanske står hoppet om ordning i detta kaos till två rebeller som vandrar sina egna vägar. Max är en ensamvarg som letar sig till ödemarken för att fly från minnet av sin förlorade familj. Imperator Furiosa försöker istället ta sig ur öknen för att hitta tillbaka till den värld hon en gång kände. Ingen av dem kan undvika att dras in i det fullskaliga vägkrig som rasar.

Tom Hardy spelar Max och Charlize Theron spelar Furiosa i George Millers nya grepp på legenden om Mad Max.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: