Bok: Mitt liv med Bob av James Bowen

Efter att ha läst första boken om Bob och James Bowen (läs mer: Bok: Gatukatten Bob av James Bowen) var jag bara tvungen att läsa den andra boken. Mitt liv med Bob är lika intressant och underhållande som den första boken. Denna gång får vi följa Bob och James vardag och hur James blir tillfrågade om han vill skriva en bok. Livet är sällan lätt för James och han blir ständigt påmind om föredetta missbruk men trots det tar han sig vidare i livet. Till hjälp har ha den fantastiska hankatten Bob. Som kattälskare vet jag vilket stöd och vilken glädje en katt kan vara. När jag skilde mig för 12 år sen adoperade jag samtidigt två siameser och de var min räddning där och då. Tyvärr lever ingen av dem idag men vi fick många fina stunder och år tillsammans. Jag miss också katterna vi hade när jag växte upp, när jagenas var ledsen och tyckte att jag var ensammast i hela världen så tog jag alltid med mig en katt inpå rummet för att krama på och gosa med. Då kändes det genast lite bättre.

Det som gång på gång fascinerar mig är att James Bowen inte beklagar sig utan snarare konstaterar hur hans liv har varit och är. Han vet om att han som föredetta missbrukare inte kan skylla på sina föräldrar, samhället eller någon annan utan att han själv har anvar för sina handlingar. Dessutom finner han modet och styrkan att gå vidare, att ta tag i sitt liv och vända den negativa trenden till något gott. All heder åt honom för det!

Så här skriver AdLibris om boken: Berättelsen om gatukatten Bob har gått rakt in i tiotusentals svenska hjärtan.

Alla som läst och älskat boken där James Bowen berättar hur han vid ett lågvattenmärke i livet stötte på och tog hand om den sjuka och sjabbiga gatukatten som han valde att kalla Bob. Katten följde James vart han än gick och James en hemlös och misslyckad musiker som hankade sig fram som gatumusikant och var beroende av sin dagliga dos metadon lyckades med Bobs hjälp ta sig själv i kragen och styra in sitt liv på en bättre bana.

Efter det vet vi att James skrev ner berättelsen om sig och Bob, men hur gick det sen? Vad har hänt sedan dess?

I Mitt liv med Bob fortsätter James på deras berättelse. Vägen var alltjämt skakig när den första boken kom ut, men med en klok katt vid sin sida kan man komma långt. James berättar öppenhjärtligt om hur Bob fortsatt att vara hans skyddsängel, hjälpt honom genom tuffa perioder och t.o.m. livsfarliga situationer.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: