Bok: Slaktaren av Alina Reyes

Slaktaren av Alina Reyes är en udda erotisk berättelse om en ung kvinna som sommarjobbar i en köttbutik. Slaktaren kommer konstant med oanständiga förslag och kommentarer, både till henne och till kunderna.

Birgitta Stenberg har skrivit förordet till denna utgåva och efter att ha läst det var jag skeptisk till att fortsätta läsa själva berättelsen. Stenberg målar upp en grotesk skildring av sex, kött, förförelse och synd. Döm om min förvåning när boken inte var riktigt så grotesk som jag hade trott. Det finns snarare något vacker i Reyes språk, i hennes målande beskrivningar och jämförelser mellan döda djurkroppar och människokroppar. Boken kom ut 1988 och jag tror att den här bäring än idag, framförallt om du vågar gräva på djupet och se skildringen för vad den är. Kroppen utan passion, sex och befrielse är inte annat än dött kött. Precis som vi människor behöver luften vi andas och maten vi äter så behöver vi erotik, passion och sex.

Mitt enda råd är, läs boken!

Så här skriver AdLibris om boken: Och slaktaren som talade med mig om sex hela dagen var gjord av samma kött, men varmt, och ömsom mjukt, ömsom hårt; slaktaren hade sina godbitar och sina simpla pockande bitar som trängtade efter att förbränna sitt liv och förvandlas till kött.

Och på samma sätt var det med mitt kött, jag som kände hur det tog eld mellan mina lår medan slaktaren talade.

Så inleds en egendomlig erotisk förbindelse mellan den fete slaktaren och den unga kvinnan som sommarjobbar i hans butik.

Slaktaren är en berättelse om lust, förförelse och besatthet. Skildringen av arbetet vid köttdisken är befriande, fylld av vild åtrå och passion – en sinnenas hisnande resa.

ALINA REYES är fransyska och nådde med sin debutroman Slaktaren stor framgång bland såväl kritiker som bokköpare. Titeln är översatt till flera språk och anses i dag vara en erotisk klassiker. Reyes är en mästare på att med små medel och stor sensualitet bygga upp en stark erotisk laddning.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: