Bok: Dagboken från i morgon av Cecelia Ahern

dagboken-fran-i-morgon

Den här vackra boken har hållt mig sällskap under en tiden. Omslaget gör att det känns som om jag läser någons dagbok och boken är skriven lite så. Vi får följa Tamara som vid 16-årsålder förlorar sin far, han begår självmord pga ekonomiska problem. Tamara och hennes mamma, som har gått in i en djup depression, måste sälja allt och flytta ut på landet, hem till Tamaras morbror och fru. Tamara är en bortskämd och dryg tonåring som gör allt för att ställa till besvär. Men en dag hittar hon en mystisk bok i stadens bokbuss, det visar sig vara en dagbok, hennes dagbok. Det mystiska är att dagboken skriver dagen från morgondagens  perspektiv, med andra ord har Tamara alla möjligheter att påverka nuet.

I takt med att Tamara käser dagboken och börjar förstå sig på den och därmed sig själv avslöjas den ena hemligheten efter den andra om hennes och hennes släktingars liv. Det är en dramatisk och känslosam berättelse om en ung flicka som tvingas växa upp, tvingas ta ansvar och framförallt tvingas ta tag i sitt eget liv och leva för mer än stunden.

Berättelsen är spännnade, sorglig, stundvis rolig och väldigt läsvärd! Jag gillar verkligen Cecelia Aherns sätt att skriva.

Så här skriver AdLibris om boken: Föreställ dig en dagbok som berättar vad som ska händai morgon. Skulle du vilja veta?Tamara har alltid levt för ögonblicket och aldrig skänktmorgondagen en tanke. Men när ett ambulerande bibliotekkommer till byn hon bor i och hon hittar en stor,läderinbunden bok med hänglås, väcks hennes nyfikenhet.Med lite hjälp lyckas hon öppna boken, och oväntade tingbörjar hända.En varm och charmerande historia i omisskännlig CeceliaAhern-stil om hur morgondagen kan förändra det som sker idag

«Denna kvicka fantastiska, uppslukande berättelse visar attinte alla coola flickor är onda, inte alla nunnor är dygdiga ochatt du, oavsett vad, alltid kan påverka din framtid.» – Books Quarterly

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: