Film: Love, Rosie

Love, Rosie är baserad på Ceclia Aherns bok Där regnbågen slutar (nypublicerad under  namnet Love, Rosie). Jag läste boken efter att jag läst Om du bara kunde se mig (läs inlägget: Bok: Om du bara kunde se mig av Cecelia Ahern). Alla hennes böcker har varit väldigt bra och tänkvärda och filmatiseringen av denna bok var välgjord även om berättelsen skiljer sig något från boken.

Detta är berättelsen om vänskapen mellan Rosie (Lily Collins) och Alex (Sam Claflin) och om att växa upp. Filmen börjar på Rosies 18-årsdag. De båda vännerna är ute och firar och kvällen blir blött, så blött att Rosie måste magpumpas. Det Rosie inte kommer ihåg är att Alex kysser henne precis innan hon däckar av alla alkohol. Det är starten för år av förväxlingar och undantryckta känslor. Istället för att gå med varandra på examensbalen går Alex ihop med Bethany och Rosie med Greg. Ingen kunde ana att den kvällen skulle förändra bådas liv.

Planen var att de båda skulle flytta till Boston för att plugga vidare men livet har andra planer för Rosie som blir kvar på Irland. Alex flyttar med sin familj och de båda håller kontakten och fortsätter vara vänner genom livet med- och motgång. Frågna är bara om de båda ska inse hur de egentligen känner för varandra…

Så här skriver AdLibris om boken: En vacker berättelse om kärlek och livslång vänskap. Rosie och Alex är bästa vänner. De har hållit i hop i vått och torrt under den busiga barndomen och de rebelliska tonåren. Men just när livet äntligen kan börja med utekvällar på stan och spännande dejter skiljs deras vägar.

Alex flyttar med sin familj från Dublin till USA. För gott. Efter ett tag bestämmer sig Rosie för att flytta efter honom till Boston och börja plugga, men just när hon är på väg får hon veta något som kommer att förändra hennes liv… något som gör att hon stannar kvar i Irland.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: