Film: Bröllopskaos

Jag är inget vidare förtjust i fransk film men då och då dyker det upp ett guldkorn. I förra veckan såg vi Bröllopskaos som handlar om ett katolskt franskt par och deras fyra döttrar. Det enda paret vill är att deras döttrar ska gifta sig med respektabla, katolska, franska män och att bröllopen ska hållas i deras hemby och kyrka.

Men paret får inte som de vill, det ena bröllopet avlöser det andra men döttrarna gifter sig med män av olika etnicitet och religion. När endast den yngsta dottern återstår hoppas paret innerligt att hon ska gifta sig med en katolsk man. Hela familjen är samlad över jul och den yngsta döttern berättar att hon är förlovad. Mamman första fråga är om mannen är katolik och dottern svarar ja. Föräldrarna blir överväldigade och börjar planera bröllopet. Det de dock inte vet är att mannen är svart.

Helgen för bröllopet närmar sig och dottern måste tillslut berätta, hennes föräldrar får spelet och inget får som det var tänkte. Speciellt inte efter dotterns fästmans pappa inte är vidare förtjust i att hans son ska gift sig med en vit, fransk flicka. Den ena dråpligheten avlöser den andra och det blir ett enda bröllopskaos!

Annonser

1 kommentar (+lägga till din?)

  1. Annika
    Mar 06, 2015 @ 13:48:21

    Jag sa ju att den var bra 😉

    Liked by 1 person

    Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: