Film: The Maze Runner

Igår såg vid The Maze Runner, en filmatisering av boken I dödens labyrint av James Dashner. Filmen handlar om Thomas, en ung kille som plötsligt vaknar upp i en hiss på väg uppåt. Han vet inte hur han hamnade där, han kommer inte ens ihåg sitt namn. Hissen åker snabbt uppåt och för att hastigt stanna. Gallerluckorna i tacket på hissen öppnas och ett gäng unga killar står runt hålet. Thomas ryggar undan och vet inte vad han ska tro eller vart han ska ta vägen. Det visar sig dock ganska snabbt att killarna är schyssta, de visar honom runt och berättar vad de vet och hur livet fungerar hos dem. En gång i månaden i ungefär tre år har det kommit en ny kille med hissen som levererar färskvaror. Killarna är strandsatta i mitten av en labyrint. De har inordnat sitt liv efter labyrinten och försöker att hitta en väg ut genom att kartlägga labyrinten. Alla hjälps åt för att de ska överleva och alla ha en speciell roll.

Thomas är dock inte som alla andra och börjar ifrågasätta deras livstil, det leder till oroligheter bland killarna. Men hur ska det gå? Kommer de att hitta en väg ut ur labyrinten?

Det är en välfilmat och bra film. Berättelsen är intressant och händelserik, desssutom tar den en oväntad vändning. Detta är den första filmen av tre så det ska bli intressant att se nästa film.

Så här skriver film2home: Thomas vaknar upp instängd i en gigantisk labyrint. Han är inte ensam och den enda chansen att ta sig ut levande är att samarbeta och pussla ihop de ledtrådar de hittar, som verkar leda till en organisation som kallas W.C.K.D. Filmen är regisserad av Wes Ball och är baserad på den bästsäljande boken av James Dashner.

Annonser

1 kommentar (+lägga till din?)

  1. japetus
    Feb 21, 2015 @ 15:51:54

    Mycket intressant! Den ska jag se när jag kommer hem igen.

    Liked by 1 person

    Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: