Film: 100 steg från Bombay till Paris

100 steg från Bombay till Paris

Idag har vi sett 100 steg från Bombay till Paris eller jag kanske borde säga jag, min sambo somnade 15 minuter in i filmen och vaknade efter någon timme. Så han har sett ungefär halva filmen 😉

Filmen handlar om familjen Kadam som flyr från Indien till Europa. Familjen drev en restaurang hemma i Indien och matlagning ligger i deras blod. Speciellt sonen Hassan som har lärt sig laga mat av sin mamma. Tyvärr har mamma dött och pappan försöker att skapa ett drägligt liv för sin familj i Europa. Efter ett år i England där maten inte smakar något och familjen håller på att regna bort packar de sin minibuss och åker över kanalen. Deras bil havererar utanför en liten by i Frankrike. När de blir bogserade in i byn för att få bilen lagad ser pappan en öde restuarang som är till salu. Pappan bestämmer sig för att köpa den trots att den ligger tvärt över gatan från en renommerad restaurang med en stjärna i Michelin-guiden.

Madam Mallory tycker inte om konkurrensen och blir än mer avigt inställd när hon inser vilken talang Hassan har. Kriget är ett faktum! Men efter en tragisk attack mot den indiska familjen och deras restaurang lägger Madame Mallory ner stridsyxan och det slutar med att hon erbjuder Hassan jobb. Motvilligt stäpper fadern iväg Hassan och han gör succé. Så mycket succé att han blir värvad till en superkänd restaurang i Paris.

Frågan är dock om detta är det liv Hassan hade tänkt sig? Att han dessutom har lämnat den vackra Marguerite gör inte saken lättare. De två är båda kockar och konkurrensen dem emellan blir lite för stor, trots det saknar de båda varandra. Hur ska detta sluta?

Filmen är regiserad av Lasse Hallström och det märks. Den är välgjord och sevärd och jag rekommenderar den varmt!

Så här skriver sf.se: 100 steg från Bombay till Paris utspelar sig i södra Frankrike där en nyinflyttad indisk familj öppnar en indisk restaurang bara 30 meter (ca 100 steg) från en restaurang belönad med en stjärna i Michelin-guiden. En kulinarisk kamp påbörjas mellan restaurangerna och utmanar familjekänsla, lojalitet och kärlek.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: