Recept: Mini-burgare med glögg-glaserad högrev

Mini-burgare med glögg-glaserad högrev – receptet kommer från amelia Jul 2014 (sid 47)

Dessa burgare serverade jag på juldagen i normalstorlek och i mini-format på annandagen. De var mycket uppskattade 🙂

Ingredienser
1 kg högrev
smör
2 vitlöksklyftor, skalade
ca 1 – 1 1/2 liter mörk oxbuljong
10 svarta pepparkorn

Glögg-glaze:
3 dl rödvinsglögg
1 dl mörkt muscavadosocker
1/2 dl sweet chilisås
1 tsk malen ingefära
1 vitlökskryfta, fint riven

Gör så här:
1) Torka av köttet, skär det i fyra bitar och brynd det runt om i smör i en gryta tillsammans med vitlöksklyftorna.
2) Häll på pepparkorn och buljong så att det täcker köttet. Låda sjuda under lock tills köttet är mört, cirka 2 timmar.
3) Häll ingredienserna till glazen i en kastrull och låt småkoka tills knappt 2 dl återstår. Ställ åt sidan att svalna.
4) När köttet är klart, lyft upp det ur buljongen. Dra isär det med en gaffel och lägg på en folieklädd plåt.
5) Värm ugnen till 225 grader. Pensla köttet med glazen och stek i ugnen i 10-15 minuter eller tills köttet fått fin yta.
6) Stansa ut mindre rundlar, med en rund pepparkaksform eller ett mindre glas, ur färdiga hamburgerbröd eller baka egna minivarianter dagen innan. Själv använde jag en stjärnform eftersom det är jul. Pensla på lite extra glaze på köttet och servera i börden med cole slaw (Recept: Cole slaw) och tunnskivad rödlök. Då min cole slaw innehåller lök använde jag ingen extra lök på burgarna.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: