Tips: Varm brietårta

2014-12-07 15.44.23
Foto: Sofie

Varm brietårta – receptet kommer från Allt i hemmet

Jag är väldigt förtjust i brieost och tycker att det är trevligt att servera brieost på lite olika sätt. Sist vi hade glöggmingel provade jag detta recept och det var en riktighöjdare.

Ingredienser – 8-10 personer
150 gram blandade nötter, t ex val-, pekan-, hassel- och/eller pistaschnötter
1 brietårta, inte för moge (ca 500 g)
1/2 dl flytande honung
Några kvistar rosmarin
Färska fikon, i klyfor

Gör så här:
1) Sätt ugnen på 200 grader.
2) Rosta nötterna i en torr panna.
3) Lägg brietårtan på en plåt med bakplåtspapper. Värm i ugnen 15-20 minuter.
4) Värm honungen i en panna, tillsammans med 1 rosmarinkvist.
5) Strö nötterna över den varma tårtan. Ringla över honung. Garnera med rosmarinkvistar och fikonklyfor. Servefra genast med bröd eller knäckekakor.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: