Bio: Dracula Untold

Dracula untold

För någon månad sen var vi och såg Dracula Untold är berättelsen om hur Dracula blir just Dracula, ett blodsugande monster. Prins Vlad Tepes III kallas för Dracula, Drakens son. Han försöker försvara sitt land, Transylvanien mot turkarna. Men det går inte riktigt som han tänkt sig, turkarna vill att han lämnar ifrån sig 1000 stycken av landets söner för militärtjänstgöring i Turkiet. Samma sak hände Vlad själv när han var en ung pojke. Men Vlad vill inte lämna ifrån sig sin son, istället väljer han att slått mot turkarna. För att klara detta tar han hjälp av en ondskan, ondskan som bor i en grotta. Vlad låter sig helt enkelt bitas av en vampyr, men om han inte dricker blod på tre dygn kommer han att förvandlas tillbaka till människa. Kommer Vlad klara av att besegra turkarna och sin törst efter blod?

Filmen är relativt kort, ca 1,5 timme. Den är spännande och intressant. Jag har alltid varit förtjust i vampyrfilmer så jag är nog lite partisk. Baksidan är att det är en hel del krigsscener och dessa blir lite röriga och otydliga. Sen finns det en och annan scen som är lite väl overklig, men på det hela taget var den sevärd.

Så här skriver sf.se: Den unge prins Vlad Tepes III, även känd som Dracula, är beredd att offra allt för sin familj. Priset för hans pakt med de mörka krafterna är högt, men gör honom samtidigt till en mäktig härförare och en odödlig legend.

Annonser

1 kommentar (+lägga till din?)

  1. japetus
    Nov 16, 2014 @ 17:06:01

    Vad kul att du gillade den. Det gjorde jag med som du minns. Blev positivt överraskad!

    Liked by 1 person

    Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: