Film: Grace of Monaco

Grace of Monaco

Grace of Monaco handlar om hur Grace Kelly blev furstinnan Grace. Sex år efter bröllopet med furst Rainier III inser Grace att hon inte riktigt vet vem hon är och att hon saknar livet i Hollywood. Men vill hon ge upp sitt äktenskap, sina barn och sitt nya liv i Monaco. Samtidigt hamnar Monaco i blåsvädret och Frankrike och Charles de Gaulle gör allt för att införliva Monaco med Frankrike. Hur ska det gå? Vad kan Grace göra för att hitta sig själv och samtidigt hjälpa både sin man och sitt land?

Nicole Kidman gör en bra insats som furstinnan Grace. Filmen är spännande, sorgsen och romantisk. Helt klart sevärd!

Så här skriver sf.se om filmen: Det har gått sex år sedan århundradets mest mytomspunna bröllop mellan Grace Kelly och furst Rainier III av Monaco och Grace har helt gått upp i rollen som mor och äkta maka. Livet är fyllt av kärlek och passion, men också tunga plikter. Grace börjar längta efter att återvända till filmen och Alfred Hitchcock gör allt för att locka tillbaka henne till Hollywood, något som fursten inte tillåter. Samtidigt pågår en politisk kamp i det lilla furstendömet Monaco och furst Rainier hamnar i konflikt med den franska presidenten Charles De Gaulle – en konflikt som går så långt att det hotas med fransk invasion. Grace familj, äktenskap och land är i gungning och hennes önskan om att få filma igen ter sig som en omöjlig dröm.

Grace of Monaco är inspirerad av den sanna historien om en av tidernas största filmlegender, som i toppen av sin karriär lämnade Hollywood och fick hela kungariket: Grace Kelly.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: