Film: Noah

Noah handlar om den bibliska berättelsen om Noa. Jorden är befolkad av två grenar av männskligheten, de som stammar från Kain och de som stammar från hans yngre bror Seth. Kains ättlingar faller offer för ondskan och slutar att följa Gud. Medan Seths ättlingar fortsätter att förlita sig på Gud och leva efter Guds ord. Gud har dock varit tyst för människa under en längre tid fram tills den dag Gud visar sig för Noa i en dröm. Noa får i uppdrag att bygga en ark och rädda djuren och ett fåtal utvalda människor.

För att skydda sig mot människan får Noa och hans familj hjälp av väktarna, Guds varelser som är fångna på jorden då de har brutit mot Guds vilja.

Innan syndafloden kommer får Noa se människans ondska och får för sig att hela mänskligheten, inklusive hans egen familj ska dö så att Gud kan bygga upp jorden på nytt med hjälpa av de djur Noa räddar på arken. Problemet är att hans äldsta sons fru väntar barn, hur ska det gå med den nyfödda. Kommer Noa döda den lilla bebisen?

Filmen är välgjord och spännande, däremot följer historien inte helt och hållet Bibeln. Åtminstone inte så som jag kommer ihåg Bibeln. Men det är ett intressant tankeexpeiment och vem vet vad som egentligen hände på den tiden, om det har hänt…

Så här skriver film2home: Gud har bestämt sig för att ödelägga världen och förgöra alla varelser på den. Men en rättfärdig man, Noah, får i uppdrag att rädda en utvald skara som ska befolka jorden på nytt. När syndafloden närmar sig blir tiden knapp att bygga en jättelik ark som ska rymma överlevarna.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: