Film: Divergent

Eftersom det är söndag och lite halvdant väder var jag sugen på filmen. Valet föll på Divergent en sci-fi thriller. I en recension av filmen på film2home stod det ”Filmen håller lika hög klass som hunger games fastän relativt många okända skådespelare. Filmen har ett bra tempo som både action och kärlek som samspelar. 4+ blir betyget och klart sevärd.” Jag gillar Hungerspelen men tycker inte att de är suveräna men det fick mig nyfiken på filmen och den var helt klart suvärd. Bättre än Hungerspelen.

Filmen utspelar sig i en framtid där alla människor är uppdelade i fem falanger och alla människor väljer falang på sin 16-årsdag. För att underlätta valet går alla människor igenom ett test dagen innan den stora valdagen. Men testet går inte riktigt som tänkt för Beatrice. När hon väl står inför valet förvånar hon både sig själv och sina föräldrar. Sen börjar en tid av både träning och prövning. Men Beatrice bär på en hemlight, en hemlighet som kan få henne dödad men som också kan rädda det samhälle hon lever i. Frågan är om hon kommer överleva…

Det är en spännande film med lagom mycket action och drama. Skådespelarna gör bra ifrån sig och filmen känns mer vuxen än exempelvis Hungerspelen. Gillar du sci-fi är denna värd att se.

Så här skriver film2home: DIVERGENT är en spännande thriller i en dystopisk framtid, där människor delas in i olika grupper baserat på deras personligheter. En särskild dag varje år måste alla sextonåringar välja vilken grupp de vill tillhöra för resten av livet. För Beatrice Prior står valet mellan att stanna kvar med sin familj eller att vara den hon innerst inne är. Hon gör ett val som överraskar alla, inklusive henne själv. Under extrema fysiska och psykiska prövningar måste Beatrice försöka avgöra vilka som är hennes verkliga vänner. Vågar hon lita på sin karismatiska, men mycket hemlige instruktör Four? Hon bär också på en farlig hemlighet. När samhället hotas av våldsamma konflikter inser hon att den skulle kunna rädda de människor hon älskar. Om den inte förgör henne först.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: