Middag: Atelier

I helgen var min pojkvän och jag i Göteborg och på lördagen skulle vi gå ut och äta för att fira vår ettårsdag. Vi strosade runt bland hotellen och restaurangerna runt Centralstationen men hittade inget. Av en slump började vi prata med en man utanför Hotell Pigalle och han talade varmt om deras restaurang. Restaurangen är belägen på fjärde våningen och heter Atelier. Det är en liten oas mitt i centrala Göteborg och det finns en terrass som inte syns från gatan.

Personalen var trevlig och maten spännande och god. De flesta rätter gick att få vegetariska. Det är otroligt enkla och milda smaker som gifter sig väl med varandra och exploderar i munnen. Vi åt varsin rätt och delade på en tredje. Efter alla smakerna var jag helt överväldigad!

Tyvärr hade vi inte så mycket tid då vi hade andra åtaganden senare på kvällen men vi kommer definitivt komma tillbaka och sitta längre. Det här är lite som ett andra vardagsrum och det är bäst att ha gott om tid på sig!

10301281_10152157204227111_5827949393250870752_nFoto: Sofie

”Vi hämtar inspiration till vår mat från när och fjärran, men råvarorna föredrar vi att hämta från ”när”. Det betyder att vi bryr oss om var djur och grödor vuxit upp och att de fått spira i sina naturliga miljöer och säsonger utan gifter och med kärlek. Vår ambition är att menyn ska variera och överraska, samtidigt som det är lätt att känna igen sig. Vi har därför förbisett den traditionella menyarkitekturen och serverar alla rätter medium-size, varma som kalla. Vissa är lämpliga att dela med vännerna, andra kommer bäst till sin rätt som enstaka anrättningar.”

Adressen är Södra Hamngatan 2 och restaurangen har öppet för lunch 12:00 – 17:30 och middag 18:00 – 22:00 måndag till lördag samt från 17:00 på söndagar.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: