Film: The hobbit – the Desolation of Smaug

När The Hobbit kom på bio var jag spänd av förväntan (läs mer: Bio: The hobbit) men tyvärr blev jag besviken på filmen. Den är välgjord men lång och lite barnslig. Därför var jag inte så sugen på att se uppföljaren The hobbit – the Desolation of Smaug.

I uppföljaren kastas vi direkt in i händelsen och då mörkrets makter blir allt starkare är detta en något dystrare film. Äventyret blir allt svårare och dvärgkungen Thorin ska återta sin plats som kung och kasta ut draken Smaug. Det är fortfarande lika roligt att se de välkända karaktärerna och att känna igen platser. Den här filmen var på många sätt bättre än den första men filmerna är långa, lite för långa. Men jag ser fram emot upplösningen i tredje filmen.

Så här skriver sf.se om filmen: Här är fortsättningen på Bilbo Baggers äventyrliga resa tillsammans med Gandalf och de tretton dvärgarna, ledda av Thorin Ekensköld, för att återkräva Ensliga berget och dvärgarnas förlorade rike Erebor.

Efter att ha lyckats överleva första etappen av den oväntade resan, kämpar gruppen vidare österut genom den förrädiska skogen Mörkveden. Där ställs de öga mot öga med den gigantiske Beorn, en hord av jättespindlar och tillfångatas av de farliga skogsalverna. Efter en dramatisk flykt lyckas de ta sig till Sjöstaden och vidare till Ensliga berget för att möta den största faran av alla – den enorma draken Smaug. En utmaning som kommer sätta deras mod och vänskap på slutgiltigt prov. (Källa)

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: