Underlig dröm

Natten till söndagen hade jag en underlig dröm. Jag kommer inte ihåg ordningsföljden och jag tror att jag har tappat  bort vissa delar men här kommer fem korta sekvenser av drömmen.

Hemms hos mamma, jag sorterar plastglas i olika färger och ställer in dessa i hennes skåp. Två röda, två rosa, två gröna och två svarta. Sen var det en bunt med svarta kemikalier. Mamma kommer in i köket med en okänd man och frågar om dessa glas. Jag får återigen ta ut dom och hon svarar att de svarta står i fel skåp, det där är inte skåpet för svarta saker.

Jag är inne i en mataffär med pappa. Han drar runt på vagnen och ska köpa tvättmedel. Jag plockar på mig lite andra varor och går mot tvättmedlet för att lägga dessa i vagnen. Hela tiden ser jag hans huvud ovanför hyllkanten men sen är han helt plötsligt borta. Jag fortsätter att leta och ser honom återigen bland tvättmedlet. Då ropar han på mig och undrar var jag har varit.

Helt plötsligt är jag på en strand och ska äta med pappa och min bror. Det står ett dukat bord på stranden och vi sätter oss ner. Men det kommer stora vågor som sköljer in över stranden. Jag drar upp fötterna och säger till pappa och min bror att de kommer bli blötta om fötterna. De svarar knappt och jag ser vågen komma och att de båda har seglar skor på sig som tydligen tål vatten.

Jag är i en gummibåt ute på havet. Det blåser och stormar men jag pratar i telefon, tydligen med min pojkvän. Sen ger jag telefonen till någon i båten och de sätter tillbaka hörselkåporna på en motorbåtsmotor i havet. Den puttar iväg med telefonen. Det kommer en stor våg och rullar in över oss men vi hamnar i hjärtat av vågen, lite som mittpunkten av en orkan. Det är ett plaströr och vi blir räddade undan stormen av norrmän. Vi klättrar alla ur båten och börjar krypa genom röret mot den andra båten, mot säkerhet. Men det kommer en hund som pratar och som glider tillbaka för att rädda någon.

I den sista sekvensen befinner jag mig i en kö till ett antal toaletter. Jag är del av ett experiment och ska in på toaletten för att förberedas. Byta kläder och ta något piller. Men detta piller kan ge magont. Min pojkvän är i ett angränsande bås och kommer aldrig ut. Jag dröjer mig kvar inne på toaletten även fast det är förbjudet. Genom en springa ser jag att han har ont. Samtidigt pratar jag med en gammal studiekompis i telefon och förklarar att jag har löst gåtan med experimentet. Det är livshotande och jag vet hur vi ska ta oss ut men jag vill inte ge några detaljer per telefon. Vi försöker bestämma en tid och plats men kommer inte fram till något. Samtidigt är pojkvännen klar och jag försöker avsluta telefonsamtalet.

Frågan är vad allt detta betyder…

Annonser

1 kommentar (+lägga till din?)

  1. Annika
    Apr 01, 2014 @ 18:35:54

    Att du har det för djävligt på jobbet och att det inger dig osäkerhet för du får inga klara och raka besked

    Gilla

    Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: