Bio: The Wolf of Wall Street

Förra helgen var pojkvännen och jag på bio och såg The Wolf of Wall Street. Jag hade läste om filmen i Filmtidningen och var nyfiken. Dessutom tycker jag att Scorsese och DiCaprio gör bra film ihop.

Även denna var välgjord och DiCaprio gör en bra roll som den girighet och ohämmade börsmäklaren Jordan Belfort. Filmen är extravagant och visar ett liv i lyx och flärd men också ett slitsamt och hårt liv. Det är droger, ena nätter, prostituerade, alkohol, fester, jobb och drömmar om vartannat. Filmen känns på sätt och vis överdriven men jag är övertygad om att verkligheten var både mer och värre.

Så här skriver sf.se om filmen: Börsmäklaren Jordan Belfort går från den amerikanska drömmen till den ohejdade girigheten, från ärlighet till korruption, under det sena 80-talet. Överdriven framgång och rikedom redan i 20-årsåldern gav Belfort, grundaren till mäklarfirman Stratton Oakmont, öknamnet ”The Wolf of Wall Street”.

Pengar. Makt. Kvinnor. Droger. Frestelserna var lättillgängliga och hoten från myndigheterna ofarliga. För Jordan och hans ”vargflock” var ödmjukhet någonting överskattat och ”mer” var ändå aldrig nog.

Martin Scorsese har regisserat filmatiseringen av Jordan Belforts självbiografiska bok. I rollen som Jordan ser vi Leonardo Di Caprio.

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.