Bio: The Wolf of Wall Street

Förra helgen var pojkvännen och jag på bio och såg The Wolf of Wall Street. Jag hade läste om filmen i Filmtidningen och var nyfiken. Dessutom tycker jag att Scorsese och DiCaprio gör bra film ihop.

Även denna var välgjord och DiCaprio gör en bra roll som den girighet och ohämmade börsmäklaren Jordan Belfort. Filmen är extravagant och visar ett liv i lyx och flärd men också ett slitsamt och hårt liv. Det är droger, ena nätter, prostituerade, alkohol, fester, jobb och drömmar om vartannat. Filmen känns på sätt och vis överdriven men jag är övertygad om att verkligheten var både mer och värre.

Så här skriver sf.se om filmen: Börsmäklaren Jordan Belfort går från den amerikanska drömmen till den ohejdade girigheten, från ärlighet till korruption, under det sena 80-talet. Överdriven framgång och rikedom redan i 20-årsåldern gav Belfort, grundaren till mäklarfirman Stratton Oakmont, öknamnet ”The Wolf of Wall Street”.

Pengar. Makt. Kvinnor. Droger. Frestelserna var lättillgängliga och hoten från myndigheterna ofarliga. För Jordan och hans ”vargflock” var ödmjukhet någonting överskattat och ”mer” var ändå aldrig nog.

Martin Scorsese har regisserat filmatiseringen av Jordan Belforts självbiografiska bok. I rollen som Jordan ser vi Leonardo Di Caprio.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: