Teater: MacBeth

macbeth

I förra veckan såg pojkvännen och jag MacBeth på Stadsteatern. Jag har hört mycket positivt om Fredrik Benke’ Rydmans tolkning av Svansjön på Dansens Hus men kom aldrig iväg. Därför tog jag chansen att istället gå och se hans tolkning av Shakespeares MacBeth. Det är jag glad att jag gjorde då. Produktionen är innovativ, rolig, annorlunda, spännande och bra. Den är helt klart sevärd, dansarna gör ett fantastiskt jobb och det händer hela tiden något nytt utan att bli rörigt.

Föreställningen visas tom 9 mars. Speltiden är 2 timmar och 40 minuter inklusive en paus och biljetterna köper du här.

Så här står det på Stadsteaterns hemsida: Macbeth. Smågangster på väg upp. Eget gathörn. Ny favorit hos Duncan, gatans kung. Och rykte som The Man of the Hour som aldrig sviker.

Men när han spås ta över efter Duncan vaknar makthungern. Stenhårda Lady Macbeth driver på sin man och tillsammans mördar de Duncan och röjer undan allt och alla som hotar att avslöja deras blodiga hemlighet. It’s a family affair. Men snart ser Macbeth vålnader i varje hörn. Och Lady Macbeth försöker tvätta bort blodet från händerna till och med i sömnen.

Shakespeare och Benke Rydman
Shakespeare blir Shaft i händerna på Benke Rydman! Den f d Bounce-medlemmen blandar blankversen och blodet med dans, kung fu, pälshattar, funk och soulmusik. 1600-talets Skottland blir en hård och superfly 1970-talsvärld.

Fredrik ’Benke’ Rydman är dansare och koreograf vars råa streetdancetolkning av Svansjön på Dansens hus gjorde stor succé 2011 och har sedan dess även turnerat i Europa. Nu gör han debut på Stadsteaterns stora scen och inför 450-årsjubileet av Shakespeares födelse tolkar han tragedin från 1606.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: