Söderköpings Brunn

Söderköpings Brunn har anor från 1774 och är idag hotell, restaurang och Spa-anläggning. För några veckor sen var pojkvännen i Söderköping för att reparera bilen och han passade på att äta frukost på Söderköpings Brunn. Frukosten var adekvat och välutförd till ett hyggligt pris.

Frukostbuffén kostar 125 kr och står framdukad vardagar 07:00 – 09:00 och helger 08:00 – 10:00.

I måndags hade vi besök av en vän från Bryssel. Han anlände vid lunch och vi skulle börja med att äta lunch. Då nästan allt var stängt i Norrköping men Söderköpings Brunn hade öppet så vi valde att åka dit. Jag hade inte varit på Söderköpings Brunn tidigare men tycker om miljön. Den är anrik men välkomnande och tilltalande. De båda herrarna valde pannbiff och var nöjda med maten. Tyvärr fanns det inget vegetariskt alternativ på lunchmenyn utan jag fick kvällens vegetariska rätt vilket var en auberginer- och mozzarellagratäng som var smaklös och tråkig. Efter maten serverade vi oss själva kaffe i salongen/baren vilket var trevligt. På det hela taget var lunchen helt okej prissatt och trevlig.

Dagens rätt kostar 90 kr och serveras vardagar 11:30 – 15:00.

Jag hade sett att Söderköpings Brunn serverar Afternoon tea så vi gjorde ytterligare en utflykt till Söderköping igår. Deras afternoon tea är av enklare slag och inkluderade scones med tillbehör så som ost, grädde och marmelad, små våfflor och så tårtor och kakor. Det var gott och trevligt. Igår var det inte så mycket folk så vi kunde sitta i salongen/baren framför brasan och avnjuta en trevlig fikastund.

Afternoon tea serveras måndag – torsdag 15:00 – 16:30 och kostar då 145 kr. På fredagar 15:00 – 16:30 och på lördagar 14:30 – 16:30 serveras en helg eftermiddagsbuffé vilken inkluderar afternoon tea. Den kostar 235 kr.

Afternoon tea Söderköpings Brunn - 2 januari 2014 (1)Foto: Sofie

På det hela taget är det trevligt på Söderköpings Brunn och jag kan rekommendera ett besök. Däremot tror jag att det är trevligare utanför högsäsong då det inte är lika fullsatt. Priserna är hyfsade och man får det man betalar för. Det hade kunnat finnas ett bättre vegetariskt alternativ på lunchmeny, tekopparna kunde vara större, personalen något mer tillmötesgående och serviceminded. Men som sagt, på det hela taget är det ett trevligt ställe och värt en utflykt.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: