Recept: Dadlar fyllda med getost (och bacon)

I helgen har vi haft gäster och då vi hade ett helt paket dadlar i kylen som vi aldrig äter tyckte jag att det vore roligt att använda dom. Det blev en Kladdkaka med dadlar, aprikoser och valnötter och så blev det dadlar fyllda med getost och baconinlindade dadlar fyllda med getost.

Baconlindade dadlar fyllda med getost

Ingredienser
Dadlar
1 liten rulle getost
1 pkt bacon

Gör så här:
1) Skär en skåra i dadlarna och ta ur kärnan
2) Skär tjocka skivor av getosten och skär bort lite av kanten. Gröp ur getost med en sked och fyll dadlarna.

3) Sätt ugnen på 225 grader.
4) Linda in en del av dadlarna i en halv skiva bacon vardera (något jag själv inte gjorde då jag är vegetarian).
5) Lägg de baconinlindade dadlarna på en plåt.
6) Grädda i ugnen tills baconet får färg, ca 15 minuter.
7) Servera dadlarna varma eller ljumma.

Vi serverade två sorters dadlar tillsammans med pepparkakor, Bretonkex, brieost och fetaost med paprika och olja. Perfekt som tilltugg eller som lite plock innan maten.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: